U Splitsko-dalmatinsku županiju dolazi 58 stranih novinara specijaliziranih za turizam

Foto: Split B2B

U sklopu studijskih putovanja u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te suradnji s turističkim zajednicama grada Splita, Hvara, Brača, Visa, Solina, Klisa, Trogira, Trilja, Sinja i Omiša u Splitsko-dalmatinsku županiju po prvi puta dolazi pedeset i osam stranih novinara specijaliziranih za turizam, a koji dolaze iz država gdje Hrvatska turistička zajednica ima predstavništva.

Iako HTZ poziva strane novinare na studijska putovanja u Hrvatsku, htio sam napraviti nešto drugačije i pozvati utjecajne strane novinare kako bi se upoznali sa svim turističkim vrijednostima naše županije. Ovo je prva godina da radimo ovakvu vrstu putovanja gdje pozivamo novinare na boravak i obilazak isključivo naše županije i pokrivamo sve troškove. Novinari će biti u stalnoj pratnji naših najboljih vodiča i imati priliku doživjeti Srednju Dalmaciju“ ,rekao je Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Kroz tri programa u sklopu studijskog boravka novinari će se upoznati s prirodnim, kulturnim i gastronomskim mogućnostima županije, a posebnim naglasak će biti na selektivnim oblicima turizma, biciklizmu, gastro ponudi i aktivnom odmoru.

Turistički agenti i novinari dolaze u svojevrsnu “inspekciju” naše regije kako bi svoje dojmove i preporuke prenijeli u svojim medijima diljem svijeta. Oni su prvi vijesnici sezone koji kreiraju sliku o nama kao domaćinima koja može značajno utjecati na tijek glavnog dijela poslovne godine.“ zaključuje Stella te dodaje kako su u tijeku on-line kampanje Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije usklađene sa navikama i potrebama pojedinih tržišta i ciljanih skupina gostiju sa ciljem stvaranja što boljih pretpostavki za kvalitetnu i dugu poslovnu godinu na zadovoljstvo gostiju i domaćina.

Welcome desk TZ županije u Zračnoj luci Split

U suradnji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Zračne luke Split, Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela, u Zračnoj luci će i ove biti u funkciji info-pult županijske turističke zajednice.

Gotovo tri milijuna putnika koji će ove godine proći kroz Zračnu luku Split u Kaštelima, moći će se odmah po dolasku upoznati s turističkom ponudom Srednje Dalmacije. Raspored plovidbe trajekata, vožnje vlakova, autobusa, rada dežurnih službi, ali i mnoge druge korisne informacije će gosti koji dolaze u Zračnu luku Split moći dobiti na info pultu koji od početka svibnja pa do kraja listopada radi svaki dan u vremenu od 8 do 21 sat.

Povezane vijesti:

JOŠKO STELLA, TZ SDZ: JEDINO ODRŽIVI RAZVOJ TURIZMA MOŽE OSIGURATI DUGOROČNU KONKURENTNOST TURIZMA

MARRIOTT INTERNATIONAL OTVARA HOTEL U SPLITU

Vijesti: