Zračna luka Pula očekuje 600 tisućitog putnika

Nakon rekordnih lipnja, srpnja i kolovoza, u kojima je Zračna luka Pua prvi puta zabilježila tri uzastopna mjeseca sa brojem većim od 100.000 putnika, kao i po rekordnom broju...

Nakon rekordnih lipnja, srpnja i kolovoza, u kojima je Zračna luka Pua prvi puta zabilježila tri uzastopna mjeseca sa brojem većim od 100.000 putnika, kao i po rekordnom broju zrakoplovnih operacija, i u rujnu nastavljaju s rekordnim dolascima.

Naime, 12. rujna 2018. Zračna luka Pula očekuje 600 tisućitog putnika, kojih u zračnoj luci Pula nije bilo od samostalnosti Hrvatske, a već je početkom kolovoza ostvaren prošlogodišnji rekord od 500.000 putnika.

Pula je ovog ljeta bila povezana direktnim letovima sa 20 država,  sa 76 destinacija sa direktnim letovima, uz suradnju sa 42 kompanije. “Lanjsku smo godinu zaključili sa 595.495 putnika, dok ove godine očekujemo prijeći 700.000 putnika te se neskromno nadamo prijeći broj putnika iz 1987. godine, godine kada je kroz našu zračnu luku prošlo 701.370 putnika. Do sad se cjelokupni promet od siječnja do kolovoza povećao za 20% u odnosu na lani, iako su naša predviđanja bila rast od 15% povećanja broja putnika.” ističe direktor Zračne luke Pula, Svemir Radmilo.

Ono je izrazito važno je da se još uvijek mogu ostvariti letovi sa 17 kompanija za 22 destinacije i to do konca rujna kada su aktivne linije prema:  Beogradu, Zürichu i London Heathrowu, a do kraja listopada Zračna luka Pula ima otvorene linije prema još 20 destinacija, a to su i dalje London, Oslo, Nantes, Frankfurt, Dublin, Roterdam, Edinburg, Moskva, Leeds Bradford, Manchester, Varšava, Dusseldorf, Koeln, Berlin, Bruxelles, Hamburg, Stuttgart, Bristol i Helsinki, Liverpool.

“Treba ponovo istaći, kako razlog ovakvih brojki leži u činjenici sinergijskog djelovanja svih dionika turizma u Istri. Tu je u prvom redu Turistička zajednica Istarske Županije, zatim hotelska industrija sa svojim investicijama u nove hotelske kapacitete, kao i umijeće pregovaranja i upoznavanja svih prijevoznika sa ljepotama Istre i mogućnostima za jedan lijep i atraktivan odmor koji pružaju sve destinacije u dosegu Zračne luke. Naš posao je da  zajedničkim snagama,  približimo Europu Istri, ali i pokažemo Istru Europi, jer  imamo što pokazati i čime se ponositi.” zaključio je Radmilo.

Vijesti: