25. Kongres hotelijera: Kako potaknuti ulaganja u održivost i budućnost edukacija u turizmu

Razvoj turizma se nakon godina obilježenih pandemijom pa onda lanjskim velikim povratkom konkurencije našao na prekretnici

Autor:  HrTurizam.hr

19. listopada 2023.

Razvoj turizma, nakon godina obilježenih pandemijom pa onda prošlogodišnjim velikim povratkom konkurencije, našao se na prekretnici, pri čemu su investicije i održivost ključni nositelji razvoja turizma u narednom razdoblju, a radna snaga jedan od ključnih izazova.

O tome kako izgraditi konkurentniji i održiviji turizam, s još boljim iskustvom za goste, pričat će se na 25. Kongresu hotelijera powered by Istratech koji će i ove godine okupiti ključne domaće turističke profesionalce, ali i neke od europskih autoriteta u hotelijerstvu i edukaciji u turizmu.

Kongres će se održat 28. i 29. studenoga u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn. Od stranih govornika ističe se Alexandros Vasilikos, predsjednik HOTREC-a (Europsko udruženje hotela, restorana, barova i kafića) te vlasnik i izvršni direktor AIROTEL Grupe iz Grčke, koji će pričati upravo o održivosti i digitalizaciji u sektoru.

Sudionici će imati priliku poslušati i  predavanje Carlosa Díez de la Lastra, direktora jednog od najprestižnijeg sveučilišta za turističke profesionalce Les Roche.

"Hrvatski turizam je pokazao da se može uspješno prilagoditi i najtežim okolnostima i u takvim uvjetima postići odlične rezultate u odnosu na mediteransku konkurenciju. Ono što je važno u narednim godinama je potaknuti novi investicijski ciklus, a posebno u održivost i u digitalizaciju jer su oni nužni za održavanje konkurentnosti među sve agresivnijom mediteranskom konkurencijom. Također, jedan od najvećih izazova našeg turizma je nedostatak adekvatne radne snage. Na ovom kongresu naglašavamo kako je ulaganje u obrazovanje i edukaciju radne snage ključno za održavanje konkurentnosti hrvatskog turizma te za osiguravanje kvalitetne usluge i dugoročnog uspjeha u sve zahtjevnijem i dinamičnom mediteranskom turističkom okruženju", izjavio je Bernard Zenzerović, direktor Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.

Kongres hotelijera upuhh 2023

Kongres će obuhvatiti niz predavanja i panel diskusija o ključnim izazovima i prilikama u hotelskoj industriji. Sudionici će imati priliku čuti iskustva i perspektive vodećih stručnjaka i lidera iz hotela kao što su Maistra, Falkensteiner Hotels & Resorts, Aminess, Valamar Riviera, Le Meridian, Marriot, te Hilton Hotels Zagreb.

Osim dubokih uvida i diskusija o izazovima i prilikama u hotelskoj industriji, ovogodišnji kongres bit će obogaćen još jednim posebnim događajem. Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) najavljuje pokretanje natječaja za prestižnu nagradu 'Najboljeg direktora/ice hotela u Hrvatskoj'. Ova inicijativa je osmišljena kako bi se odala počast iznimnim direktorima/icama hotela koji su svojim radom imali značajan utjecaj na razvoj hotelske industrije.

Dodatno, kongres će biti prilika za svečano obilježavanje značajnog jubileja - Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) slavi 30 godina postojanja. Ovaj važan jubilej obogaćuje program kongresa i predstavlja dodatni povod za slavlje i ponos unutar organizacije koja je imala ključnu ulogu u razvoju hotelske industrije u Hrvatskoj.

Autor:  HrTurizam.hr

19. listopada 2023.