MICHELIN, najznačajniji i najpoznatiji globalni vodič za restorane i Hrvatska turistička zajednica u Gostilni Mahorčič u mjestu Rodik u Sloveniji zajednički su organizirali ekskluzivni gastronomski događaj "Four Hands Dinner" u sklopu kojeg se posebno istaknuo značaj održivosti u gastronomiji, kao i zelenih zvjezdica MICHELINA koje simboliziraju autohtonost, ekološku osviještenost i održiv razvoj. Glavne zvijezde ove ekskluzivne večere su hrvatska chefica Ana Grgić Tomić iz zagrebačkog restorana Zinfandel te slovenska chefica Ksenija Krajšek Mahorčić iz kultnog restorana Mahorčič. Riječ je o restoranima nositeljima prestižne MICHELIN Green Star oznake pa su brojni uzvanici imali priliku kušati vrhunski spravljen meni i jedinstvene gastronomske delicije pripremljene po načelima održivosti.
"MICHELIN je jedan od naših najvažnijih partnera u promociji i pozicioniranju Hrvatske kao izvrsne gastronomske destinacije. Danas je naša zemlja sve prepoznatljivija po ovom segmentu ponude, koji je izuzetno bogat i raznolik pa tako svaka hrvatska regija ima svoje vrijedne eno-gastronomske posebnosti. Veliku nam čast predstavlja i činjenica što je večerašnje događanje prvo takve vrste obzirom da je ovo premijerna Four Hands večera u sklopu koje se ističu održivost u gastronomiji i prestižne MICHELINOVE zelene zvjezdice. Osim uživanja u bogatstvu okusa i kvalitetnim jelima, sigurni smo i u odlične promotivne efekte ove večere koja će dodatno učvrstiti poziciju Hrvatske kao poželjne gastronomske destinacije", izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, koji je prije same večere prigodno pozdravio sve uzvanike te pritom naglasio važnost suradnje s MICHELINOM, ali i Slovenije kao jednog od najvažnijih inozemnih tržišta za hrvatski turizam.