Baška Outdoor Festival ima ambiciju postati vodeće outdoor događanje u Hrvatskoj

Autor:  HrTurizam.hr

14. listopada 2022.

Danas počinje 8. Baška Outdoor Festivala ( BOF ), manifestacija na kojoj se okupljaju profesionalci i entuzijasti različitih sportova i aktivnosti na otvorenom, kako bi zajedno uživali u iskustvu jednog od najuzbudljivijih događanja otoka Krka, koje u jednom vikendu spaja sve outdoor snage i resurse kojima Baška raspolaže.

Tako od 14. do 16. listopada svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će aktivnost za sebe kroz pet atraktivnih outdoor sportskih programa i mnoštvo popratnih sportskih, edukativnih i zabavnih sadržaja.

Iz pozicije destinacije kao najpopularnije izvansezonsko događanje u Bašku, to znači da će u Bašku zbog BOF-a doći više od 2000 posjetitelja koji će uživati u intenzivnom i zabavnom trodnevnom programu, kojeg organizira TZ općine Baška u partnerstvu s Valamar Rivierom te brojnim organizatorima sportskih sadržaja. 

Ako gledamo kroz brojke i potrošnju, gosti moraju doći dan prije te tako ostvariti 4 noćenja. Naravno neki će odabrati dva - tri noćenja, no jedno je sigurno, Baška Outdoor Festival je postao motiv dolaska koji u listopadu generira blizu 10.000 noćenja. Uz posjetitelje i lokalce, kroz cijeli vikend se generira ozbiljna turistička potrošnja u kolovozu. 

Upravo je za vrijeme Baška Outdoor Festivala, 2018. godine, Baška obilježila svoje prvo milijunto noćenje u Baški, a taj veliki uspjeh ponovljen je i ove godine. Tako je u petak, 7. listopada, Baška zabilježila svoje milijunto noćenje u 2022. godini, koje je najbolji pokazatelj rezultata intenzivnog rada i napretka nakon dvije zaista izazovne turističke godine.

302303422 7927248314017045 8032869793936097033 n

 

Primarni motiv dolaska van ljetne sezone je sadržaj, kvalitetni sadržaj. U ovom slučaju BOF kojem je ambicija, od samog početka, bila da postane jedno od vodećih outdoor događanja u Hrvatskoj.

Baška Outdoor Festival nudi uživanje u pet atraktivnih outdoor sportskih programa, od trail trčanja, brdskog biciklizma, preko planinarenja do sportskog penjanja na stijeni i ziplinea.

Program počinje u petak, 14.10., avanturom Zip & Fly, organiziranom u suradnji sa Zipline Edison-om. Svi će prijavljeni avanturisti tijekom petka, subote i nedjelje moći, po promotivnoj cijeni, isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra! Vožnja života, u ukupnom trajanju od otprilike dva sata, s pogledom na Bašku, more i otok Prvić te prekrasan krševit krajolik jedinstven je doživljaj koji ne želite propustiti!

U subotu, 15.10., nude se brojni izazovi, a najveći među njima možda će biti koju aktivnost odabrati! U natjecateljskom dijelu za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira 6. izdanje sada već legendarnog Krk'n'Roll MTB Maratona (e-bike i mtb), s tri pomno pripremljene staze različitih duljina, 70, 46 i 27 km, namijenjene ženama i muškarcima. Ljubitelje traila također čeka poslastica, 12. izdanje prve hrvatske trail utrke Krk'n'Trail (Krk Island Trail), natjecanja koje organizira Treking liga i to u tri dužinske/težinske kategorije: 7, 14 i 24 kilometra.

U utrci će tako moći uživati i amateri i oni željni većih sportskih izazova. Treba svakako spomenuti da trasa utrke obuhvaća još neotkrivene staze južnog dijela otoka Krka, koje prolaze kroz neke od najljepših uvala u okolici Baške! 

Baška se može pohvaliti s čak četiri opremljena penjališta koja jednako udovoljavaju onima koji se s penjanjem tek upoznaju i onima kojima je osvajanje vrhova već stil života. Zbog velikog interesa za penjanje na prirodnim stijenama u okolici Baške, organizirano je penjanje na dvije lokacije - na penjalištu Portafortuna u subotu, 15.10. te na penjalištu Belove stene u nedjelju, 16.10.

Program prigodnog naziva Touch the Sky prilagođen je i početnicima (od 12. godina starosti), a sve ljubitelje visina penjanju će podučavati stručni tim Anima Adventures.

Original

 
Za one koji više vole planinariti, u nedjelju, 16.10., organiziran je planinarski izlet Rocky Hill Hike Tour, trasom dužine 12 km, Baška/Heritage hotel Forza - Batomalj - Bratinac - Gabri - Stanikovica - Vraca - Zarok - Baška, uz stručnu pratnju vodiča Promotiv Travel Outdoora.

Osim sportskog dijela programa, na vikend rasporedu Baška Outdoor Festivala su i zanimljiva predavanja, besplatne radionice, koncerti te bogati program za djecu. Važna pouka koju možemo izvući je upravo dodatni sadržaj, primarno program za djecu. Tako ciljamo obitelji, a dok jedan član obitelji sudjeluje u programu drugi dio s djecom uživa u Baškoj i otoku Krku. 

Tako podižemo broj noćenja po sudioniku, ali i važnije, privlačimo širi broj dionika, jer putuju s obitelji i imamo sadržaj za sve. Win-win za sve.

No ključan je kvalitetan sadržaj kao motiv dolaska. Bravo Baška.

Foto: TZ općine Baška

 

 

Autor:  HrTurizam.hr

14. listopada 2022.