Bjelovarsko-bilogorska županija zadržala visoku kvalitetu turističke ponude

U sklopu IQM mjerenja zadovoljstva kvalitete gostiju, ova županija u prvoj polovici 2023. bilježi odlične rezultate.

Autor:  HrTurizam.hr

29. srpnja 2023.

U periodu od siječnja do lipnja 2023. na osnovi 3357 recenzija, ukupna kvaliteta jedne od najjačih poljoprivrednih hrvatskih županija iznosi 92/100.

Ova županija smještena na sjeverozapadu Hrvatske može se pohvaliti brojnim atrakcijama kao što su Ostaci srednjovjekovne gradine i Crkva Sv. Marije Magdalene u Čazmi, Muzej operativne zone i Zbornog područja Bjelovar, Interpretacijski lokalitet Vustje te Medjame, Biopark Čazma i druge, stoga ne čudi da ukupna kvaliteta atrakcija temeljem 544 recenzija iznosi 94/100.

Izvrsna prva polovica godine

U kategoriji smještajnih kapaciteta, kvaliteta privatnog smještaja iznosi 94/100 što je porast od 1,29 posto u odnosnu na 2022. godinu. Porast od 3,21 posto bilježe i hoteli s kvalitetom 86/100.

Ugostiteljskim objektima dodijeljen je najveći broj recenzija, njih čak 1895, temeljem kojih je određena kvaliteta tih istih objekata s 93/100.

Dionici u turizmu Bjelovarsko-bilogorske županije redovito primaju svoje Izvještaje kvalitete i online reputacije, a sve u svrhu unaprijeđenja usluge te poboljšanja kvalitete, ali i s ciljem omogućavanja benchmarkinga, odnosno usporedbe s konkurentima.

"Prema ukupnim performance trend podacima 92/100 može se zaključiti kako nisu zabilježene velike oscilacije ili padovi u kvaliteti u prvom dijelu 2023. Nakon prikupljanja, obrade i komparacije podataka prikupljenih u prvih šest mjeseci ove godine, utvrđeno je da kvaliteta turističke ponude na području županije iznosi visokih 92/100”, izjavio je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak

Recenzije su najbolja promocija

Cilj im je, kaže, nastaviti povezivati sve turističke dionike te na taj način povećati zadovoljstvo gostiju i broj recenzija koje su najkvalitetnija promocija cijele županije. "Zadovoljan gost i njegovo mišljenje o boravku u našem kraju je neprocjenjivo", naglašava. 

„Ovih dana je u e-savjetovanju novi Zakon o turizmu koji sadržava upravo sve odrednice projekta IQM kojeg naša destinacija BBŽ uspješno provodi već dvije godine”, dodaje Medak.

Podsjećamo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama sudjeluje u projektu 'IQM- integralno upravljanje kvalitetom' temeljenom na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika u turizmu. 

U sklopu projekta vrše se mjerenja turističkih subjekata s područja županije po različitim kategorijama što daje mogućnost usporedbe s lokalnim, ali i svjetskim konkurentima, a što je ujedno i najbolji način za unaprijeđenje kvalitete poslovanja i usluga.

Foto:  Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije

Autor:  HrTurizam.hr

29. srpnja 2023.