Croatia Airlines obnovila međunarodnu liniju Zagreb – Mostar

Kako je bilo i najavljeno, od jučer je nakon tri godine stanke uzrokovane globalnom epidemiološkom krizom, Croatia Airlines obnovila redovitu međunaro...

Autor:  HrTurizam.hr

4. svibnja 2023.

Kako je bilo i najavljeno, od jučer je nakon tri godine stanke uzrokovane globalnom epidemiološkom krizom, Croatia Airlines obnovila redovitu međunarodnu liniju Zagreb – Mostar.

Letovi iz Zagreba u Mostar planirani su srijedom u 11 sati i 25 minuta, a četvrtkom i nedjeljom putnicima su na raspolaganju večernji letovi s polijetanjem iz Zagreba u 23 sata. Iz Mostara u Zagreb letovi su dostupni triput na tjedan: ponedjeljkom i petkom u 6 sati ujutro, a srijedom u 13 sati i 5 minuta.  Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta 76 putničkih sjedala.

"Sretni smo što je Croatia Airlines nakon tri godine ponovno uspostavila izravne letove između Mostara i Zagreba. Vjerujemo da će ova linija i otvaranje novog tržišta pridonijeti dobrim rezultatima u putničkom prometu koje zagrebačka zračna luka bilježi od početka ove godine, a u čemu Croatia Airlines, kao važan partner, ima bitnu ulogu." istaknuo je Nicolas Duthilleul, član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Ponovno uvođenje letova Zagreb – Mostar svečano je obilježeno i nakon slijetanja zrakoplova Dash 8-Q400 u mostarskoj zračnoj luci, gdje su se prisutnima obratili mostarski gradonačelnik Mario Kordić, v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

"Drago nam je što zrakoplovi Croatia Airlinesa ponovno povezuju Mostar i Hercegovinu sa Zagrebom i zahvaljujem svima koji su podržali ovaj projekt.  Putnicima na ovoj liniji pružili smo najbržu prometnu vezu s glavnim gradom Hrvatske, a članstvo Croatia Airlinesa u Star Allianceu, najvećem zrakoplovnom savezu na svijetu, putnicima iz ove regije istodobno omogućuje povezanost s više stotina odredišta diljem svijeta. Osim lakše i kvalitetnije mobilnosti stanovništva, uvjeren sam da će ponovna uspostava letova Mostar – Zagreb pridonijeti unapređenju suradnje te povezanosti naših zemalja, a istodobno i razvoju Međunarodne zračne luke Mostar", izjavio je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

Nakon tri godine konačno imamo redovite letove, izjavio je  v.d. ravnatelja Zračne luke Mostar Marko Đuzel i dodao kako je iznino važno za Mostar preko Zagreba imaju ulaznicu u cijelu Europu.

"Od preuzimanja mandata definirali smo Zračnu luku Mostar strateškom u svim našim aktivnostima. Svjesni činjenice da dobra povezanost preko zračne luke daje značajan doprinos i stimulans u turizmu, gospodarstvu, ali i svim drugim granama, ustrajemo na uspostavljanju linija. Ova redovita linija Mostar – Zagreb za nas je veliki iskorak u povezivanju s europskim destinacijama. Nastavit ćemo i dalje ustrajno raditi i siguran sam da ćemo u idućem razdoblju dodatno osnažiti Zračnu luku Mostar", zaključio je Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Mostar je ovogodišnje 24. međunarodno odredište Croatia Airlinesa u redovitom prometu i 16. europsko odredište s kojim će Zagreb biti izravno povezan letovima Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone.

Povratne zrakoplovne karte za letove na ovoj liniji dostupne su po promotivnoj cijeni već od 119 eura na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com i preko mobilne aplikacije Croatia Airlinesa.

Za letove iz Mostara (preko Zagreba) transfernim putnicima su na raspolaganju promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karata i to u München i Frankfurt po cijeni već od 189 eura,  u Rim, Pariz, Zürich, Bruxelles i Kopenhagen po cijeni već od 199 eura, te u Amsterdam po cijeni već od 219 eura.

Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagreb predstavljaju četvrtu novu liniju Croatia Airlinesa u ljetnom redu letenja 2023. godine u kojemu se novost i sezonski letovi iz Splita u Oslo i Skoplje, iz Dubrovnika u Prag te iz Bola na otoku Braču u München.

Foto: CA

Autor:  HrTurizam.hr

4. svibnja 2023.