Dalmacija storytelling destinacija: Dodijeljene plakete za 40 interpretatora baštine

Cilj Splitsko-dalmatinske županije je razvoj turizma kroz svih 365 dana u godini, a "Dalmacija storytelling destinacija" je projekt koji ima veliki udio u tome

18. veljače 2023.

U sklopu projekta "Dalmacija storytelling destinacija" jučer je u Hrvatskom domu u Splitu zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja uručio plakete za izvrsnost interpretatorima baštine, te zahvalnice pojedinim predstavnicima institucija iz kulturnog i turističkog sektora.

"Dalmacija storytelling destinacija" je projekt Splitsko-dalmatinske županije čiji je glavni cilj podizanje kvalitete kulturno-turističke ponude putem korištenja storytelling metode pri prezentaciji i interpretaciji baštine, ali i poticanje i doprinos cjelogodišnjem, “365” turizmu.

"Ovim projektom želimo dobiti dodatnu vrijednost našeg bogatstva i turističku ponudu dizati na još jednu veću razinu. Hvala svima koji su sudjelovali u aktivnostima i koji su se potrudili pripremiti i prezentirati svo bogatstvo kulturne i povijesne baštine koju imamo na području Splitsko-dalmatinske županije. Naš cilj je razvoj turizma kroz svih 365 dana u godini, a Dalmacija storytelling destinacija je projekt koji ima veliki udio u tome", rekao je Stipe Čogelja.

Imgl1972

Voditeljica projekta Renata Tešija naglašava kako su kroz projekt provedene brojne aktivnosti. "Kreirali smo 40 kreativnih tematskih doživljaja. Ovo je jedinstven projekt u Hrvatskoj i Europi. Nadamo se da smo doprinijeli novom valu u turizmu i da će nam se pridružiti i ostale županije", rekla je Tešija.

Ukupno 40 interpretatora baštine provelo je 6 mjeseci kreirajući svoje kreativne ture. Prošli su edukacije i obuke, te proces kreiranja, a javnim su demonstriranjem potvrdili oznaku kvalitete, koja im je dodijeljena.

Prigodom dodjele plaketa premijerno je prikazano i 14 video uradaka na engleskom jeziku, kojima su autori dobitnici plaketa izvornosti, a video uradci su prijavljeni i na brojne svjetske festivale turističkih filmova u Europi, SAD-u i Japanu.

Izvor, foto: Splitsko-dalmatinska županija 

18. veljače 2023.