Djelatnici Croatia Airlinesa aktivirali digitalne putne vjerodajnice

Croatia Airlines svojim je zaposlenicima omogućio aktivaciju mobilne aplikacije Certila, koja je preduvjet za kreiranje digitalne putne vjerodajnice (...

Autor:  HrTurizam.hr

20. veljače 2024.

Croatia Airlines svojim je zaposlenicima omogućio aktivaciju mobilne aplikacije Certila, koja je preduvjet za kreiranje digitalne putne vjerodajnice (DTC).

Projekt DTC u nacionalnom avioprijevozniku predstavili su djelatnici Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD), koji su također pružili podršku i asistenciju u kreiranju Certila mobilnog identiteta za zaposlenike Croatia Airlinesa. Tako je više od 100 djelatnika Croatia Airlinesa prepoznalo tu vrijednost te će svoje digitalne putne vjerodajnice moći koristiti već pri sljedećim putovanjima. 

Aktivacijom Certilie zaposlenicima je omogućeno dodavanje njihove digitalne putne vjerodajnice, koja može biti izvedena iz putovnice ili elektroničke osobne iskaznice.

DTC, odnosno digitalna verzija fizičke putovnice, omogućava građanima najavu putovanja hrvatskoj graničnoj kontroli iz Hrvatske u odredišta izvan šengenskog područja ili prigodom ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Time se značajno olakšava proces kontrole na granici, što dovodi do smanjena gužvi i bržeg prelaska granice.

/// Hrvatski građani među prvima u svijetu testiraju digitalnu putovnicu

Riječ je o jednogodišnjem pilot projektu između Hrvatske i Finske, a stečena iskustva i rezultati dobiveni ovim projektom bit će iskorišteni za procjenu učinka od strane Europske komisije, a vezano za upotrebu digitalnih putnih vjerodajnica diljem Europske unije. Digitalna putna vjerodajnica (DTC) razvijena je na temelju specifikacije Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO). 

Projekt DTC, osim što pridonosi digitalnoj transformaciji Hrvatske i Europske unije, unaprjeđuje sigurnost putnika korištenjem najnovijih tehnologija, dok iskustvo putovanja podiže na još višu razinu.

Više o cijelom projektu saznajte na : AKD Digitalna putna vjerodajnica

Autor:  HrTurizam.hr

20. veljače 2024.