Dvije nagrade za “Dva sjaja dukata” Vinkovačkih jeseni na TEF festivalu

Etno film Turističke zajednice grada Vinkovaca “Dva sjaja dukata” koji je emitiran kao najavni spot za ovogodišnje 58. Vinkovačke jeseni nagrađen je n...

Autor:  HrTurizam.hr

28. listopada 2023.

Etno film Turističke zajednice grada Vinkovaca “Dva sjaja dukata” koji je emitiran kao najavni spot za ovogodišnje 58. Vinkovačke jeseni nagrađen je na Festivalu turističkog i etno filma održanog na Krku početkom listopada.

Među 77 odabranih filmova, film Turističke zajednice grada Vinkovaca dobio je dvije nagrade: nagradu za najbolji scenarij etno filma i drugu nagradu publike.

Iz Turističke zajednice grada Vinkovaca zahvaljuju žiriju koji je kroz ovaj film prepoznao vrijednost tradicijske baštine i nužnost njezina očuvanja. Projekt Festival TEF Krk – festival turističkog i etno filma pripremili su udruga “Tragom hrvatske baštine” uz pokroviteljstvo Grada Krka i Turističke zajednice grada Krka u svrhu turističke promocije i očuvanja tradicijske baštine.

Uspješna realizacija spota “Dva sjaja dukata” naše najveće i najbogatije manifestacije ostvarena je uz svesrdnu potporu Grada Vinkovaca.

 

Zaslužni za ovaj kratki film koji prikazuje ljubav Šokca prema tradiciji:

  • Kamera i režija: Davorin Krešić;
  • Kamera 2: Goran Šalamon;
  • Zvuk: Tvornica Zvuka (Luka Senčić);
  • Tekst i naracija: Dunja Šaran;
  • Glumci: Dunja Šaran, Matej Živikić;
  • Sudjelovali: KUD “Filipovčice”, Komletinci

Izvor i fotografije: Turistička zajednica grada Vinkovaca

Autor:  HrTurizam.hr

28. listopada 2023.