Grad sporta Poreč domaćin je 10. jubilarnog Festivala rukometa

Poreč ima šest gradskih i dvije privatne dvorane, no to nije dovoljno da se zadovolje sve potrebe, pa grad razmatra izgradnju još jedne trenažne dvorane

26. svibnja 2023.

Festival rukometa jedinstvena je manifestacija u hrvatskom, ali i europskom sportu - u nešto manje od mjesec dana održavanja ovogodišnjeg jubilarnog festivala kroz Poreč će proći gotovo 4000 rukometašica i rukometaša svih uzrasnih kategorija, rukometnih trenera, djelatnika i novinara. Tijekom ovog 10. jubilarnog  festivala u Poreču će se odigrati 454 rukometne utakmice, a grad će ugostiti čak 132 ekipe iz cijele Hrvatske. U Poreču boravi i oko 750 rukometnih trenera na svom središnjem seminaru.

Vrhunac Festivala rukometa je ovaj tjedan kada se igraju završnice Kupa u obje seniorske konkurencije, ali i završnice za mlađe dobne uzraste.

"Poreč s ponosom može reći da je spreman i bit će dobar domaćin svima“, naglasio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na prigodnoj konferenciji za medije koja je ovoga tjedna organizirana u maloj dvorani gradske vijećnice. "Mi smo jako sretni jer iz dana u dan naša ljepotica dvorana Žatika - ali ne samo ona nego i sve druge dvorane u gradu, a imamo ih ukupno osam - popunjena je non-stop”, podvukao je gradonačelnik. “S rukometom imamo višegodišnju suradnju i ona može biti primjer drugima kako jednu priredbu podići na najviši mogući nivo.”

Uz gradonačelnika, konferenciji su prisustvovali i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silivio Njirić, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković i direktor Rukometnog kluba Poreč Eduard Džoni.

“Poreč ima šest gradskih i dvije privatne dvorane i to nam nije dovoljno da zadovoljimo sve potrebe”, naglasio je Aleksandar Beaković, predsjednik Sportske zajednice grada Poreča. “I već sad ozbiljno razmišljamo o gradnji još jedne trenažne dvorane jer smo u velikim problemima kako zadovoljiti sve potrebe gradskih klubova, ali i naših gostiju iz svih mogućih Saveza i rekreativaca.”

"Rukometni klub Poreč, kao i obično, stavio je na raspolaganje sve svoje resurse i ljude u organizaciji Festivala rukometa. Mi smo jako sretni da je rukometna krema ponovno u našem gradu”, podvukao je Eduard Džoni, dopredsjednik kluba.

Festival rukometa počeo je prije 15-tak dana s tri završnice mlađih kategorija rukometašica. Ovaj tjedan na rasporedu je završnica kadeta u muškoj konkurenciji, ali i polufinalni i finalni susreti Kupa, a ulaz u Žatiku slobodan je za sva četiri dana natjecanja. 

Izvor: Turistička zajednica Grada Poreča

Naslovna fotografija: arhiva HrT

26. svibnja 2023.