Hoteli Sunčani Hvar otvaraju prvi održivi hotel u gradu Hvaru

Hotel Dalmacija nakon renovacije postaje Beach Bay Hvar Hotel

Autor:  HrTurizam Promo

21. travnja 2022.

U srpnju ove godine u centru grada, na čuvenoj hvarskoj rivi otvara se prvi hotel u gradu Hvaru osmišljen prema najnovijim ekološkim principima.

Bivši aneks starog hotela Dalmacije u potpunosti se renovira, tako da će po završetku ovaj hotel s 4 zvjezdice zablistati u punom sjaju. Štoviše, preimenovat će se u Beach Bay Hvar Hotel, što će naglasiti vrhunsku poziciju uz prirodnu šljunčanu plažu udaljenu par metara od ulaza u hotel. Sve sobe i apartmani imaju pogled na pitoresknu valu, Franjevački samostan, hvarski akvatorij i Paklinske otoke. 

Vrijednost investicije iznosi 22 milijuna kuna, a hotel će po završetku renovacije dobiti kompletno preuređenu 21 smještajnu jedinicu s pomno osmišljenim detaljima interijera. Sobe i apartmani odišu skladom, opremljeni prirodnim tkaninama i materijalima, te pružaju gostima potpuni komfor u svakom trenutku. Hotel je u cijelosti dizajniran prema načelima održivog razvoja, kako bi gosti mogli uživati u ugodnom i ekološki osviještenom odmoru.

Lobby cam01 final

S6 cam02 final

„Razvoj „zelenih hotela“ budućnost je održivog turizma i predstavlja priliku za kompletno preoblikovanje smještajne ponude. Obnovom hotela Beach Bay uspostavljamo koncept održivog razvoja koji komunicira ugrađene vrijednosti  sa suvremenim i ekološki osviještenim gostima kroz očuvanje prirodnog okoliša i autentičnom  izvornom ponudom lokalne sredine. “ izjavila je predsjednica Uprave Gordana Tomičić. 

Otok Hvar najsunčaniji je otok Mediterana. Uz 2843 sunčana sata godišnje, solarna energija prirodno je rješenje i najbolji obnovljivi izvor energije. Hotel je opremljen solarnim kolektorima i energetski učinkovitom opremom kako bi se povećala energetska učinkovitost zgrade. Poseban naglasak stavljen je na lokalne namirnice i izvorne proizvode malih lokalnih dobavljača, kako bi se podržala lokalna zajednica i gostima omogućilo autentično iskustvo boravka na otoku.

Projekt je povjeren arhitektonskom studiju Tissa iz Poreča, izvođač radova Slavonska gradnja.

Foto: Sunčani Hvar

 

Autor:  HrTurizam Promo

21. travnja 2022.