hrturizam espresso: Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja

Što je održivi turizam? hrturizam espresso #8

Autor:  Goran Rihelj

15. travnja 2024.

Nastavljamo snimati razna glasna razmišljanja o održivom turizmu po cijeloj Hrvatskoj. Prvi cilj je doći do 100 hrturizam espressa i tako dati fokus na širi pojam održivog turizma, iz različitih kuteva gledanja i dionika turističkog sektora. Jer odživi turizam je puno više od jedne definicije. 

Nakon Denisa Ivoševića ( TZ Istarska županija ), Đure Tomljenovića, Antonie Radić Brkan ( Grad Makarska ), Jasmine Cvetković ( Aurora Colapis ), Milana Popovića ( TZG Umag ), Ružice Vidaković ( TZ Brodsko-posavske županije ), Tomislava Kovačevića ( NP Plitvička jezera ) glasno espresso razmišljanje o održivom turizmu donosi nam Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

hrturizam espresso: Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja

"Mislim da su Plitvička jezera najbolji primjer održivog turizma. Znamo da smo prije desetak godina ovdje imali oko 2 milijuna turista. Sada smo čuli zadnji podatak od prošle godine kako je broj turista pao na milijun i pol. Što je zapravo dobar podatak koliko god to možda ne zvuči tako, ali pokazuje da su Plitvice shvatile kako povećan i prevelik broj turista nije dobar. ", istaknuo je Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Možete li u 30 sekundi, dok vam napravim espresso, reći što je za vas održivi turizam? Što je za vas održivi turizam napišite u komentarima.

Pogledajte hturizam espresso serijal na YouTube kanalu hrturizam i ne zaboravite stisnuti subscribe tj. pretplatiti se na kanal kako bi pratili serijal hrturizam espresso o održivom turizmu. 

Autor:  Goran Rihelj

15. travnja 2024.