HTZ pokrenuo istraživanje u okviru projekta "Analiza karakteristika obiteljskog smještaja"

S obzirom da Hrvatska turistička zajednica planira pokretanje sustava dodjele oznaka kvalitete za obiteljski/privatni smještaj, kojim će iznajmljivači...

Autor:  HrTurizam.hr

6. veljače 2023.

S obzirom da Hrvatska turistička zajednica planira pokretanje sustava dodjele oznaka kvalitete za obiteljski/privatni smještaj, kojim će iznajmljivači određene segmente ponude moći promovirati kao jedinstvene proizvode prilagođene suvremenim trendovima potražnje, upravo je pokrenuto istraživanje u okviru projekta "Analiza karakteristika obiteljskog smještaja".

Sudjelovanje iznajmljivača u ovom istraživanju, koje Hrvatska turistička zajednica provodi u suradnji s Institutom za turizam, izuzetno je važno za dobivanje objektivne slike o obiteljskom/privatnom smještaju i kvalitetnih podataka za osmišljavanje programa i oznaka kvalitete. Iz HTZ-a pozivaju sve vlasnike obiteljskog/privatnog smještaja da se u što većem broju uključe u istraživanje te izdvoje desetak minuta vremena za ispunjavanje online ankete kojoj je moguće pristupiti putem sustava eVisitor. Potrebno se je samo prijaviti u sustav eVisitor, a poveznica putem koje se može pristupiti anketi bit će dostupna na početnoj stranici, od 6. do 27. veljače 2023.

Ove godine bilježi se rast od 30%

Koliko su obiteljski i privatni smještaji važni za turističku sliku Hrvatske dokazuju i brojke iz sustava eVisitor prema kojima smo u 2022. godini u kategoriji „Objekti u domaćinstvu“ ostvarili preko 39,4 milijuna noćenja što je gotovo izjednačavanje rezultata iz rekorde 2019. godine čime je ostvareno 99 posto rezultata.

Ako usporedimo brojke u dosadašnjem djelu 2023. godine s istim razdobljem 2019. godine u kategoriji „Objekti u domaćinstvu“ ostvareno je 208 tisuća noćenja čime je postignut rast od 30 posto.

Autor:  HrTurizam.hr

6. veljače 2023.