Investicije u podizanje kvalitete smještajnih objekata iznimno su značajne za turizam Splitsko-dalmatinske županije

Autor:  HrTurizam.hr

9. veljače 2022.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji Aminess i Bluesun najavili su nove investicije i znatno podizanje kvalitete smještaja.

Turistička kompanija Aminess službeno je preuzela upravljanje nad novim hotelom Aminess Khalani Beach Hotel u Makarskoj, koji se gradio pod nazivom Hotel Romana, dok su iz Sunce hoteli u 2022. najavili podizanje kvalitete i usluga u svojim objektima u Tučepima, Brelima, Starigradu Paklenica i Bolu na Braču.

Aminess Khalani Beach Hotel u većinskom je vlasništvu Auctor grupe, a za upravljanje novim hotelom će biti zadužen Aminess d.d. koji je također dio grupe. Hotel je još uvijek u izgradnji i njegovo se otvaranje planira za sezonu 2022. godine, javljaju iz kompanije.

Pozdravljamo svaku najavljenu investiciju u podizanje kvalitete smještajnih objekata, posebno hotela najviše kategorije, ističe Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te dodaje kako tvrtka Aminess hoteli i kampovi najavljuje da će Aminess Khalani Beach Hotel biti prvi hotel s pet zvjezdica u Aminess portfelju.

"To je iznimno značajno za turizam grada Makarske, ali i Splitsko-dalmatinske županije, jer takvi objekti podižu ugled cijele destinacije. Za sada se može govoriti samo temeljem onoga što su novi vlasnici i investitori najavili, a najavili su njegovo otvaranje za početak travnja i vjerujemo da će - obzirom na brojne prateće sadržaje koje bi hotel trebao imati - to biti visokokvalitetan hotel koji će poslovati cijelu godinu” istaknuo je Stella.

Aminess_Khalani_Beach_Hotel-5
Foto: Aminess / Aminess Khalani Beach Hotel

Zahvaljujući ovoj akviziciji Aminess će zaposliti 200 novih zaposlenika. „Izrazito smo sretni i ponosni što brend Aminess dodatno širimo na području Dalmacije. Makarska je izuzetno značajna i poželjna destinacija na turističkoj karti Hrvatske, te smo sigurni da će i naš hotel doprinijeti daljnjem kvalitativnom razvoju grada Makarske. Sigurni smo da ćemo preuzimanjem i vođenjem Aminess Khalani Beach Hotela ponuditi i osigurati dodatnu vrijednost na zadovoljstvo svih naših domaćih i stranih gostiju” izjavila je Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave Aminessa.

Hotel će imati 299 soba, obiteljskih soba i suiteova, od kojih će većina imati balkon s pogledom na more, a neke i whirlpool. U sklopu kompleksa će biti tri vanjska bazena, te wellness i SPA centar koji će se prostirati na 1.600 m2 i uključivati unutarnji bazen i teretanu. Uz to, hotel će imati tri restorana, lobby bar, tri bara na bazenu, kao i krovni bar i tri kongresne dvorane.

/ / / Aminess preuzimanjem novog hotela širi poslovanje na Makarsku

S novim nazivom, novouređenim raskošnim sobama i luksuznim hotelskim prostorijama gostima će otvoriti vrata 08. travnja 2022., ističu iz Aminessa. A s ovim prvim hotelom s pet zvjezdica u svom portfelju, Aminess će ukupno moći ugostiti više od 13000 gostiju dnevno.

„Posljednjih se godina mnogo ulagalo u podizanje kvalitete hotelskih objekata na Makarskoj rivijeri, a radi se mahom o objektima najviših kategorija. Iz toga je očigledno kako su privatni investitori iz zemlje i inozemstva prepoznali da je Makarska rivijera područje koje teži izvrsnosti u turističkoj ponudi, za što ima i sve prirodne pretpostavke. Ne čudi zato da je tvrtka Aminess hoteli i kampovi izabrala baš Makarsku za prvi hotel s pet zvjezdica u svom bogatom portfelju koji se proteže od Istre preko Krka, Korčule do Orebića i sada Makarske. Svaki iskorak prema objektima koji mogu produžiti sezonu, donijeti novu kvalitetu i povećati zapošljavanje u sektoru je iznimno važan” naglasio je Joško Stella.

163308901_3940378089352652_8174781806092720267_o
Foto: Bluesun Hotel Soline – Brela, Bluesun

Jedan od takvih iskoraka bila je i dokapitalizacija Sunce hotela d.d. teška 119 milijuna kuna, koja se dogodila krajem prošle godine. Sunce hoteli pod brendom Bluesun Hotels & Resorts posluju i razvijaju hotele i resorte na iznimnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj, te upravljaju s 11 hotela uz obalu na Jadranskom moru, jednim kampom i jednim zakupljenim objektom, s ukupno 2.973 smještajnih jedinica, što ih čini jednom od većih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj.

Sunce hoteli u 2022. će investirati približno 44,2 milijuna eura u podizanje kvalitete i usluga u svojim objektima u Tučepima, Brelima, Starigradu Paklenica i Bolu na Braču.

Prema planu ulaganja za pojedine objekte/hotele u 2022. u Elaphusa hotel u Bolu investirat će se 13,6 milijuna eura, Soline u Brelima 9,7 milijuna, Maestral u Brelima 6,7 milijuna, Kaštelet u Bolu 2,5 milijuna, Borak u Bolu 7,9 milijuna, Neptun u Tučepi 0,15 milijuna eura. U objekte za smještaj zaposlenika uložit će 2,9 milijuna eura, što je ukupno 44,2  milijuna eura investicija u ovoj godini.

/ / / Sunce hoteli sljedeće godine investiraju 44 milijuna eura u podizanje kvalitete smještaja

Sunce također ima 50% udjela u društvu zajedničkog pothvata s globalnom turističkom grupom TUI AG s kojim imaju premium hotel TUI Blue Jadran u Tučepima sa 161 smještajnom jedinicom.

Autor:  HrTurizam.hr

9. veljače 2022.