Islandski niskotarifni zračni prijevoznik povezuje Kanadu, Sjevernu Ameriku i Island sa Splitom

Kanađani iz Hamiltona mogu letjeti do Splita

Autor:  HrTurizam.hr

3. veljače 2024.

Islandski niskotarifni zračni prijevoznik PLAY, koji leti za Europu iz svog čvorišta u zračnoj luci Keflavik na Islandu, najavio je nove letove iz Hamiltona, Ontario, za Split, Hrvatska, preko Islanda.

Prvi let PLAY-a za Split bit će 28. svibnja, a letovi će se obavljati jednom tjedno, svakog utorka, tijekom ljetne sezone. Ovo će biti prvi put da se održavaju redoviti letovi između Islanda i Splita, a ovo je ujedno i prva PLAY-ova destinacija u Hrvatskoj. 

Tako će Kanađani iz Hamiltona mogu letjeti do Splita u jednom smjeru već od 359 USD, a karte su već dostupne.

Split je destinacija iz snova za nas u PLAY-u,” rekao je Birgir Jónsson, izvršni direktor PLAY-a i dodao kako grad Split ima prekrasne krajolike i živu kulturu. "Ne sumnjam da će ovo biti jedno od naših najpopularnijih odredišta ove godine. Želimo putovanje učiniti pristupačnijim i siguran sam da će naše usluge u Splitu biti dobro prihvaćene od strane Kanađana koji žele posjetiti našu prekrasnu zemlju Island.”

Kao transatlantski prijevoznik između Europe i Sjeverne Amerike, PLAY posluje iz zračne luke Keflavik, koja je idealno smještena između dva kontinenta. PLAY-ova odredišta u Sjevernoj Americi su Baltimore, Boston, New York i Washington DC u Sjedinjenim Državama i Toronto u Kanadi.

Od lansiranja u lipnju 2021., PLAY je proširio svoju flotu s tri zrakoplova Airbus A320neo na 10 zrakoplova Airbus A320/321neo. Može se pohvaliti mrežom od gotovo 40 odredišta i impresivnih 83%  ( eng. on-time performance ) letova s točnim vremenom slijetanja u 2023. godini.

Foto: PLAY /  Spencer Davis on Unsplash / Ilustracija: hrturizam

Autor:  HrTurizam.hr

3. veljače 2024.