Jet2.com obilježava 15 godina prometovanja prema Hrvatskoj

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Autor:  HrTurizam Promo

3. svibnja 2024.

Vodeća britanska aviokompanija Jet2.com prije točno 15 godina počela je prometovati prema Hrvatskoj s tada, tek dvije zračne rute koje su povezivale UK i našu zemlju.

Naime, u svibnju 2009. prvi put je avion Jet2.coma sletio u Dubrovnik iz Međunarodne zračne luke Belfast, a ubrzo nakon toga uslijedio je i prvi let za Split iz Međunarodne zračne luke Newcastle. Otada su milijuni putnika, koristeći usluge Jet2.com-a i turoperatora Jet2holidays, posjetili Lijepu našu.

"Posljednjih 15 godina Hrvatsku i Veliku Britaniju uspješno povezuje Jet2.com, vodeća britanska leisure aviokompanija. Dugogodišnje strateško partnerstvo HTZ-a s ovom prestižnom aviokompanijom uvelike potiče rast broja dolazaka britanskih turista u Hrvatsku, što kontinuirano doprinosi pozitivnim turističkim trendovima s ovog važnog tržišta. Istovremeno, stabilna suradnja HTZ-a i Jet2.com-a snažno utječe na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne, pristupačne i atraktivne turističke destinacije, o čemu svjedoči i najavljeno povećanje broja aviolinija prema, Britancima omiljenim hrvatskim destinacijama, Splitu i Dubrovniku", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se veseli budućem zajedničkom partnerstvu koje se temelji na dugogodišnjem uzajamnom povjerenju, prijateljstvu i razumijevanju.

Danas Jet2.com i Jet2holidays, između ostalog, posluju kroz 13 linija prema našoj zemlji iz osam britanskih zračnih luka. Tijekom glavnih ljetnih mjeseci, u srcu nadolazeće sezone, do 36 letova tjedno polazit će za Dubrovnik i Split, uključujući ekskluzivne Jet2.com rute koje će prometovati na relacijama Belfast International-Dubrovnik, Birmingham-Split, Edinburgh-Split, Leeds Bradford-Split i London Stansted-Split.

Kao odgovor na veliku potražnju za letovima i odmorima u Hrvatskoj, Jet2.com i Jet2holidays su u svoju ponudu na tržištu Velike Britanije prošle godine dodali Pulu. Realizacija spomenutog povezivanja UK-a s Istrom očekuje se u ljeto 2025. godine. Letovi će biti dostupni iz Birminghama, Manchestera i Londona (Stansted).

"Danas provodimo iznimno popularan program letova i odmorišnih aranžmana u Hrvatskoj, gdje smo dosad iz UK-a dovezli milijune putnika. Takav uspjeh tijekom posljednjeg desetljeća i pol ne bi bio moguć bez kvalitetnih odnosa koje gradimo s hrvatskim partnerima na čemu im od srca zahvaljujem. Kako nastavljamo rasti i dovoditi sve više ljudi u ovu divnu zemlju, očekujemo još jači razvoj suradnje između Hrvatske i UK-a, što će potaknuti daljnji rast dolazaka britanskih, ali i drugih turista u ovo atraktivno mediteransko odredište", rekao je Steve Heapy, izvršni direktor turoperatora Jet2.com i Jet2holidays.

Autor:  HrTurizam Promo

3. svibnja 2024.