Kako digitalizacija utječe na radnike i radna mjesta u turizmu i ugostiteljstvu?

Da li povećava zahtjeve i mijenja potrebne vještine? Da li primjena digitalizacije stvara nova radna mjesta, a možda i ukida neka radna mjesta u turizmu i ugostiteljstvu? 

Autor:  HrTurizam.hr

29. studenoga 2022.

Savez samostalnih sindikata Hrvatske / Sindikat turizma i usluga Hrvatske provode analizu o učincima digitalne transformacije na radna mjesta i sindikalne aktivnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ciljevi analize su unaprijediti razumijevanje o utjecaju digitalne transformacije na sektor turizma i ugostiteljstva. Ovim upitnikom želimo istražiti stavove radnika u turističko-ugostiteljskim poduzećima o utjecaju primjene digitalizacije na radnike i radna mjesta.

"Digitalna transformacija u turizmu i ugostiteljstvu sve više mijenja poslovne procese i način komunikacije s gostima. No, kako digitalizacija utječe na radnike i radna mjesta u turizmu i ugostiteljstvu? Da li povećava zahtjeve i mijenja potrebne vještine? Da li primjena digitalizacije stvara nova radna mjesta, a možda i ukida neka radna mjesta u turizmu i ugostiteljstvu? Ako ste zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu, molimo ispunite kratki online upitnik, koji je anoniman. Rezultate istraživanja ćemo javno objaviti." navodi Sanja Čižmar iz tvrtke 505 Consulting koja provodi istraživanje. 

Molimo Vas da odaberete odgovarajući odgovor ili upišete svoje mišljenje na za to predviđena mjesta u upitniku. Vaši individualni stavovi se tretiraju povjerljivo i koriste isključivo za potrebe ovog istraživanja, a skupni rezultati istraživanja će biti javno objavljeni.

Za ispunjavanje ove ankete bit će vam potrebno oko 7 minuta, a podaci ankete će znatno utjecati na buduće zaposlenike u turizmu i ugostiteljstvu. 

Upitnik možete popuniti na: ANKETNI UPITNIK ZA RADNIKE U TURISTIČKO-UGOSTITELJSKIM PODUZEĆIMA

Foto: cottonbro studio

Autor:  HrTurizam.hr

29. studenoga 2022.