Kamp Čikat pobjednik u kategoriji 'ADAC Camping Booking' na ovogodišnjem ADAC Camping Awards

Čikat je vrhunski primjer uspješne digitalne transformacije u kamping industriji.

Autor:  HrTurizam.hr

15. siječnja 2024.

Dobitnici najvažnije europske nagrade za kampiranje proglašeni su u petak na PiNCAMP Gala u Stuttgartu. Uwe Frers, direktor PiNCAMP-a, tom je prilikom istaknuo važnost ADAC Camping Awards za industriju kampiranja.

"Ova je nagrada jednako važna za industriju kampiranja kao što su Oscari važni za filmsku industriju. Nagradom ADAC Camping Awards odajemo počast trendseterima europske industrije kampiranja", rekao je. 

Pobjednici su izabrani između stotina nominacija iz industrije kampiranja i međunarodne komisije od strane 44 stručnjaka u četiri tematske kategorije:

  • Održivost i ekološka svijest
  • Inovacija i napredak
  • Demografske promjene i pristupačnost
  • ADAC Camping Booking

Marco Knöpfle u Kući slavnih

Vrhunac ceremonije dodjele bilo je uvođenje Marca Knöpflea u Kuću slavnih. Frers je odao priznanje Knöpfleovim zaslugama za razvoj održivog i ekološkog kamping turizma. 

"Marco Knöpfle je postavio standarde osnivanjem inicijative mreže ECOCAMPING. Danas njegova udruga u članstvu ima više od 200 kampova diljem Europe. Njegova inicijativa promiče zaštitu okoliša i očuvanje prirode, sigurnost i kvalitetu u europskoj industriji kampiranja", naglasio je.

Pobjednici i nominirani

Proglašenje pobjednika ADAC Camping Awards 2024. predstavio je CrippaConcept, najveći proizvođač mobilnih kućica i lodge šatora u Italiji i službeni partner PiNCAMP Camping Gala.

Pobjednik u kategoriji 'Održivost i ekološka svijest': Fornella Camping & Wellness Family Resort (Italija)

S pilot projektom 'Fornella one Earth 2030', Fornella Camping na jezeru Garda napravio je hrabar i ambiciozan korak prema ekološki osviještenom kampiranju. Projekt se temelji na klasteru od sedam održivo dizajniranih mobilnih kućica. 

Projekt nudi novo, uključivo i održivo iskustvo odmora na otvorenom - kombinaciju odgovornosti prema okolišu i brige za dobrobit gostiju u kampu.

Ostali nominirani su Camping Beauregard Plage (Francuska) i Camping The Quiet Site (UK).

gardaland

Pobjednik u kategoriji 'Inovacija i napredak': Caravanpark Sexten (Italija)

U Caravanpark Sextenu u Južnom Tirolu, zbroj i raznolikost inovacija i inicijativa za održivost čine ovo mjesto vodećim u kvaliteti kampiranja u alpskoj regiji i Europi. 

Parcela od 600 četvornih metara s vlastitom kupaonicom i uslugom batlera, podzemni unutarnji bazen od prirodnog kamena s centrom ljepote i wellnessa, nekoliko luksuznih kućica na drvetu i 13 m visoka unutarnja stijena za penjanje, samo su mali izbor inovativnog rada obitelji Happacher. 

Ostali nominirani su Camping Le Sérignan Plage Nature (Francuska) i Camping & Resort Sanguli Resort (Španjolska).

Pobjednik u kategoriji 'Demografske promjene i pristupačnost': Camping de Wildhoeve (Nizozemska)

Camping de Wildhoeve nalazi se u blizini Apeldoorna i poznat je kao obiteljsko mjesto s izvrsnim sadržajima za djecu. Obitelji s djecom ograničene pokretljivosti, npr. s invalidskim kolicima, također će ovdje pronaći prilagođene sadržaje, bez prepreka, kao što su posebna igrališta za invalidska kolica, sanitarni čvorovi i restorani. 

Čak je i bazen na mjestu za plivanje rezerviran za mlade i starije ljude s ograničenom pokretljivošću. Osim toga, Camping de Wildhoeve je vrlo aktivan u zapošljavanju teže zapošljivivh osoba. 

Ostali nominirani su: Campingplatz Haumühle (Njemačka) i Camping Salatà (Španjolska).

Pobjednik kategorije 'ADAC Camping Booking': Kamp Čikat (Hrvatska)

kampčikat
Foto: Kamp Čikat
Pogled-iz-zraka-na-Kamp-Čikat-i-Srebrnu-uvalu
Foto: Kamp Čikat

Kamp Čikat dio je Jadranka grupe i nalazi se na suncem okupanom otoku Lošinju. Čikat je vrhunski primjer uspješne digitalne transformacije u kamping industriji. 

Bio je jedan od prvih kampova u Hrvatskoj koji je uveo mogućnost online rezervacije parcele ili kampera. Gost ima mogućnost putem interneta istražiti, odabrati i rezervirati željenu parcelu ili smještaj. Bravo Čikat! 

Ostali nominirani su Kamp Seeblick Toni (Austrija) i Holiday Park Beerze Bulten (Nizozemska)

Predstavljanje ADAC Camping Awards 2025. ponovno je planirano kao događaj uživo na PiNCAMP Gala u povodu CMT-a u Stuttgartu u siječnju 2025.

Foto: PiNCAMP

Autor:  HrTurizam.hr

15. siječnja 2024.