Klaster Poreč Rivijera predstavio "THE BEST OF POREČ RIVIERA"

Riječ je o projektu kojem je cilj posjetiteljima, ali i lokalnom stanovništvu Poreštine, ponuditi kvalitetnu informaciju o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti

7. ožujka 2023.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u Poreču predstavljen novi turistički eno-gastronomski projekt "THE BEST OF POREČ RIVIERA“.

"The best of Poreč Riviera’’ je projekt Turističkih zajednica Klastera Poreč Riviera kojemu je cilj da se posjetiteljima, ali i lokalnom stanovništvu Poreštine ponudi kvalitetnu informaciju o eno-gastronomskoj ponudi prema kriterijima izvrsnosti, te dodatno promovira autentični sadržaj kroz već afirmiranu turističku ponudu uz podizanje kvalitete i obogaćenje turističke ponude na području Klastera.

Konferenciju za novinare je otvorio direktor TZG Poreča, Nenad Velenik, a predstavljanju su nazočile i Sanja Žužić, direktorica TZO Tar-Vabriga, Ana Milohanović Čehić, direktorica TZO Funtana, Linda Grebac, direktorica TZO Kaštelir-Labinci te Lidija Brdarić, direktorica TZO Vižinada.

Turističke zajednice Klastera Poreč Riviera (TZ Poreč, TZ Tar - Vabriga, TZ Funtana, TZ Kaštelir-Labinci i TZ Vižinada) su u kolovozu 2022. godine raspisale natječaj za ocjenjivanje i izbor restorana, konoba, vinara, maslinara, proizvođača sira i meda, slastičarna, barova i autohtonih suvenirnica koji posluju na području klastera.  

Vjerodostojnost projekta i izbora jamčio je neovisni žiri za procjenu ponude objekata. Proces izbora započet je raspisivanjem natječaja s jasno definiranim kriterijima, a nakon prijave pristupilo se ocjenjivanju pojedinih segmenata definiranih u kriterijima.

Na natječaj su se mogli prijaviti poslovni subjekti koji na području Grada Poreča i Općina Tar - Vabriga, Funtana, Kaštelir - Labinci i Vižinada obavljaju djelatnosti u jednoj ili više navedenih kategorija: restorani, konobe, gourmet objekti specijalizirani za određenu vrstu hrane ili usluge, plažni objekti, vinari, maslinari, proizvođači sira i meda, slastičarne i barovi, autohtone suvenirnice s etno i/ili gastro ponudom, te ostale kategorije. 

Uvjeti za prijavu kandidata su bili obvezno uredno poslovanje subjekta i uredna registracija za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe, da subjekt posluje najmanje jednu godinu prije nego što je prijavljen na predmetni natječaj, te da zadovoljava minimalne tehničke uvjete za sve oblike djelatnosti kojima se bavi u kategoriji u kojoj se natječe.

Natječaj je bio otvoren od 9. kolovoza do 23. kolovoza 2022. godine, a prijavitelji su morali popuniti prijavni obrazac koji sadrži osnovne podatke poslovnog subjekta, kratak opis djelatnosti i argumente temeljem kojih se kandidira za uvrštenje na listu "The best of Poreč Riviera“. Obrazac za prijavu na natječaj bio je objavljen na web stranicama Turističkih zajednica klastera Poreč Riviera, a informacija o pozivu bila je objavljena putem dnevnog tiska i lokalnih radio postaja.

Provjerom na terenu, izravnim razgovorima i snimkom stanja prikupljene su osnovne informacije i podaci o poslovanju, kao i kvalitativni pokazatelji  o vrsti i sadržaju ponude, te ostali značajni parametri.

Barovi porec

Pravilnikom za ocjenjivanje i izbor kandidata određeni su kriteriji i mjerila za prijavu, izbor i uvrštenje na listu ''The best of Poreč Riviera''. Ocjenjivanje je provelo stručni žiri koji se sastojao od pet članova imenovanih od strane Turističkih zajednica klastera Poreč Riviera.

Nakon provedbe ocjenjivanja pripremljena je i istoimena brošura koja će se dijeliti u informativnim centrima turističkih zajednica, turističkim agencijama i recepcijama hotela. Brošura je tiskana u 5.000 primjeraka, a možete ju pogledati OVDJE.

Putem Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica u 2022. godini iz Fonda za udružene turističke zajednice za realizaciju ovog projekta turističkim zajednicama klastera Poreč Riviera je dodijeljeno 100.000 kuna bespovratnih sredstava. 

Izvor, foto: TZG Poreča

7. ožujka 2023.