Kreiran novi turistički proizvod u Ludbregu – hodočasnička ruta VIA SAINT MARTIN

Motiv Svetog Martina i inspiracija njegovim životom povezali su Ludbreg i Zalaszentmarton koji su u sklopu projekta razvili ovaj novi proizvod

Autor:  HrTurizam Promo

30. prosinca 2021.

Zamislite kraj koji je prepun mistike, čudesa, priča i legenda, kraj koji je toliko specifičan da se kroz njega provlači nit koja seže do samih početaka civilizacijskog života na ovim prostorima, nit koja se nadograđivala svakim novim događajem, situacijom, uspjehom ili porazom i koja je danas kulminacija prostorne, kulturne , ekonomske, socijalne i na kraju krajeva civilizacijske projekcije prošlih vremena u današnjim prilikama.

Onda zamislite jedan prostor koji u sebi objedinjuje sve značajne tematike, turističke atrakcije, priče i legende, povijesnu baštinu i kulturno naslijeđe ovog kraja u jednu zaokruženu cjelinu. I tu dolazimo do današnjeg Ludbrega koji se izuzetno raznolik. 

Via saint martin madarska hrvatska ludbreg

I sa sadašnje perspektive, raznolikost je riječ koja Ludbreg najbolje opisuje. Njegova povijesna i kulturna baština te pitomi, ali i veoma raznolik krajolik, čine ga zanimljivim mjestom za odmor, izlet, opuštanje, istraživanje ili avanturu u gotovo netaknutoj prirodi. Od svega što u Ludbregu možete pronaći: tragove prapovijesti, ostatke antičkih vremena, srednjovjekovne i barokne dvorce i crkve, nadaleko poznato svetište i uzbudljive outdoor sadržaje, sada je dostupan novi turistički proizvod koji omogućava da se stari Ludbreg sagleda s nove perspektive, a to je hodočasnička ruta VIA SAINT MARTIN. Ruta prolazi gradom i obroncima ludbreških vinograda te povezuje sve religijske sadržaje koji pričaju svoju priču uz prekrasnu prirodu, lokalno vinogorje i gastronomiju. I u takvom dojmu, sama ruta postaje novitet koji se savršeno uklapa u već postojeću priču koju Ludbreg priča svojim posjetiteljima. Uspostavom tematske rute Via Saint Martin lokalno stanovništvo i posjetitelji imaju poboljšani pristup vjerskim mjestima, prirodnim područjima i turističkim sadržajima.

Viasaintmartin final 3

Motiv Svetog Martina i inspiracija njegovim životom povezali su Ludbreg i Zalaszentmarton koji su u sklopu projekta razvili ovaj novi proizvod. Hodočasnička ruta uspostavljena je u sklopu projekta „Supporting the promotion  and development of transnational pilgrimage routes linked to sustainable and cultural tourism“ koji je sufinanciran iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014 – 2020.

Više informacija o projektu možete naći na web stranici https://viastmartin.com/

 Interreg logo hr 2

"Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Ludbrega i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela."

PROMO

Autor:  HrTurizam Promo

30. prosinca 2021.