Ljepote Brodsko-posavske županije promoviraju hrvatski influenceri, putopisci, sportaši i kreativci

Da razvoj i promocija nisu “one and done” aktivnosti, pokazuju i iz Turističke zajednice Brodsko-posavske županije koja promovira svoje prirodne ljepo...

Autor:  HrTurizam Promo

6. lipnja 2024.

Da razvoj i promocija nisu “one and done” aktivnosti, pokazuju i iz Turističke zajednice Brodsko-posavske županije koja promovira svoje prirodne ljepote, kulturnu baštinu i gastronomsku ponudu u suradnji s hrvatskim influencerima, putopiscima, sportašima i kreativcima.

U sklopu kampanje "Čuvari prirode" Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, 14. i 15. svibnja, županiju su posjetili najuspješniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, umjetnica Ena Rajić i putopisac Hrvoje Jurić.

U nastavku kampanje, 3. i 4. lipnja, u obilazak su došli i popularni travel blogeri Putoholičari te Ivan Bengeri.

Ovo je nastavak intenzivnog rada na promociji županije koju su prošle godine posjetili gastro influenceri Domagoj Jakopović Ribafish, Kasandra Draganić iz Vilicom kroz Hrvatsku, Darko Kontin iz Darkove web kuharice, Antonia Jagodić te Nika Borovac iz Punkufer.hr. U sklopu tadašnje kampanje, travel influenceri Domagoj Sever, Branko Krčmar iz Putoholičara te Hrvoje Jurić također su istraživali ljepote Brodsko-posavske županije.

Najuspješniji hrvatski skijaš i sportska legenda, Ivica Kostelić, 14. svibnja je Brođanima, nakon razgovora o svom životu, karijeri i jedriličarskim pothvatima, predstavio svoj dokumentarni film "Transat" kojim prikazuje svoje iskustvo u Klasi 40 na četiri tisuće milja dugoj transatlantskoj regati „Jacques Vabre“.

Dan kasnije brodska publika upoznala je Enu Rajić, mladu umjetnicu, satiričarku i spoken word pjesnikinju. Pokazala je kako riječima i obrnutom psihologijom ukazuje na paradokse društva te kako snagom videa promovira umjetnost i kulturu.

Predavanja su nastavila u Novoj Gradiški 17. svibnja gdje je Hrvoje Jurić pokazao svoje sportsko-umjetničke pothvate. Od bicikliranja i pisanja knjiga sve do foto i video materijala iz prirode kojima se profesionalno bavi u posljednjih nekoliko godina, Hrvoje je zaintrigirao novogradišku publiku svojim jedinstvenim pričama i fotografijama.

Osim predavanja, biciklirali su prirodnim ljepotama Brodsko-posavske županije uz ciklo-vodiča Bernarda Berića te su uz turističkog vodiča Veru Pudić upoznali kulturne znamenitosti Slavonskoga Broda.

Tri tjedna nakon njih, kulturnu baštinu županije upoznali su Ivan Bengeri i Putoholičari. Uz vodiča obišli su Eko-etno kuću Vrpolje i Spomen galeriju Ivana Meštrovića, najvećeg hrvatskog kipara čija djela krase kako europske, tako i prekooceanske javne i privatne prostore. 

Obišli su Muzej Brodskog Posavlja koji upravo obilježava svojih 90 godina postojanja, Spomen dom Dragutina Tadijanovića koji prenosi duh i ambijent prostora i života ovog plodnog pisca, Kuću Brlić gdje je boravila svjetski cijenjena spisateljica za djecu, Ivana Brlić-Mažuranić. 

Prošetali su uz Franjevački samostan Presvetog Trojstva i brodski kej, a zatim su vidjeli centar i baroknu Tvrđavu, spomenik nulte kategorije, gdje ih je dočekao kostimirani barun Trenk i vratio u prošlost ovog grada na granici.

Vjerujemo u snagu digitalnog marketinga i suradnje s influencerima kako bismo osvijestili širu javnost o znamenitostima i ljepotama Brodsko-posavske županije te potaknuli posjetitelje na dolazak, a dionike u turizmu na razvoj turističke ponude i konkurentnosti”, zaključila je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Autor:  HrTurizam Promo

6. lipnja 2024.