Ljepote Plitvica, Karlovačke i Ličko-senjske županije u promotivnom filmu za tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske

Autor:  HrTurizam Promo

19. svibnja 2022.

Ljepote Nacionalnog parka Plitvička jezera te destinacija Karlovačke i Ličko senjske županije prikazat će se kroz promotivni film "Moja destinacija" na tržištima Njemačke, Austrije i Švicarske koja obuhvaćaju govorno područje s više od 110 milijuna izvornih govornika.

Suradnjom Turističkih zajednica Karlovačke i Ličko senjske županije te Nacionalnog parka Plitvička jezera, uložilo se u promociju destinacije kroz jedinstven format promotivnog filma gdje će poznati njemački glumac Oliver Hörner pokazati najljepše kutke ove dvije županije.

"Mi smo u dugogodišnjem klasteru Lika-Karlovac i sada smo u ovoj produkciji zajedno jer imamo obostrane interese i vjerujemo kako će ovaj promotivni film dobro odjeknuti na njemačkom tržištu",  rekao je direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević. 

Direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, naglasio je kako mu je izuzetno drago što u kontinuitetu surađuje s kolegama iz Ličko-senjske županije kao i s Pointers ekipom koja u koprodukciji s Blue planetom radi na marketinškim materijalima za Njemačko tržište. 

"Nama su turisti s njemačkog govornog područja izuzetno važni, a samo područje Plitvičkih jezera nosi 50% turističkog prometa", rekao je Fanjak te dodao kako vjeruje da će zajednički promotivni film imati dobar uspjeh.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević rekao je kako su njemački gosti najbrojniji posjetitelji u Nacionalnom parku Plitvička jezera kao i u cijeloj regiji. Naglasio je kako se nalazimo u destinaciji koja je ušla u top 100 svjetskih održivih destinacija te kako su njemački gosti poznati po odgovornosti prema prirodi i okolišu i uvijek rado viđeni gosti.

"Zahvaljujući vrlo kvalitetnoj suradnji s dvije županijske turističke zajednice, Ličko-senjskoj i Karlovačkoj te zahvaljujući suradnji s trinaest lokalnih turističkih zajednica i Nacionalnim parkom Plitvička jezera, došlo je do ostvarenja ovog produkcijskog projekta", rekao je Krunoslav Weinpert - hrvatski producent i direktor tvrtke Pointers travel.

Film plitvicka jezera karlovacka i licko senjska ante bionda
Foto: Ante Bionda

Film koprodukcijski potpisuju hrvatski Pointers travel i berlinski Blue planet koji je u svojih više od dva desetljeća snimio  brojne promotivne filmove u više od 70 svjetskih destinacija. Emitirat će se direktno na DACH (Njemačka, Austrija i Švicarska) tržištima, ali i šire te na nekim od najgledanijih TV kanala. Emitirat će se minimalno 40 puta na osam TV postaja što jamči izvrstan doseg. 

Poznati njemački glumac Oliver Hörner rekao je kako mu je ovo već peti promotivni film koji snima u Hrvatskoj za njemačko tržište te kako su Plitvička jezera i područja turističkih zajednica Ličko-senjske i  Karlovačke županije puna predivnih mjesta koja su vrlo interesantna njemačkom tržištu.

Na području Nacionalnog parka Plitvička jezera  snimit će se kadrovi na najatraktivnijim lokacijama kao što su jezero Kozjak, Donja jezera, Veliki slap , lokacija gdje je sniman Winnetou, restoran Lička kuća koji je spoj Like i vrhunske gastronomije te Hotel Jezero. 

Izvor fotografija: Nacionalni park Plitvička jezera

Autor:  HrTurizam Promo

19. svibnja 2022.