Ekskluzivna "4 Hands Dinner" večera održana je sinoć u restoranu Korak smještenom na Plešivici, u tzv. hrvatskoj champagne regiji. Riječ je o događanju koje je Hrvatska turistička zajednica organizirala u suradnji s regionalnim turističkim zajednicama Središnje Hrvatske i MICHELINOM, najznačajnijim i najpoznatijim globalnim vodičem za restorane, a sve s ciljem dodatne promocije hrvatske gastronomije i kontinentalne destinacije. Za posebno kulinarsko iskustvo i vrhunski eno-gastronomski doživljaj bili su zaduženi Bernard Korak, chef restorana Korak te Rudolf Štefan, chef restorana Pelegrini u Šibeniku. Oba restorana ponosni su nositelji MICHELINOVE zvjezdice koja se smatra jamcem kvalitete i izvrsnosti u pripremi jela, dok je restoran Korak ujedno i nositelj oznake MICHELIN Green Star.
"Hrvatska gastronomija dobro je prepoznata zbog čega kontinuirano ulažemo napore u kvalitetno predstavljanje naše kuhinje inozemnoj, ali i domaćoj publici. Osim toga, upravo je eno-gastronomija jedan od najvažnijih motiva dolaska inozemnih turista u našu zemlju. Zato nam je u cilju unaprijediti promociju bogatstva i raznolikosti naše autohtone i tradicionalne kuhinje, a to, između ostalog, činimo upravo kroz organizaciju i ovakvih ekskluzivnih događanja kao što je 4 Hands Dinner", izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
Među okupljenima koji su uživali u gastronomskim delicijama i kulinarskim umijećima naših chefova, bili su influenceri specijalizirani za putovanja i gastronomiju, i to iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske i Belgije.