Nacionalni park "Krka" promotivnim cijenama privlači goste i u posezoni

NP "Krka" će se pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, a u posljednjem tjednu listopada sudjeluje u akciji "Mjesec hrvatskog turizma"

Autor:  HrTurizam Native

16. rujna 2022.

Turistička sezona je iza nas, no to nije razlog za ostanak kod kuće. Javna ustanova Nacionalni park Krka za rujan i listopad pripremila je sadržaje kojima će naglasak dati na zdravlje i outdoor uz povlaštene i promotivne cijene.

Naime, NP "Krka" će se i ove godine različitim aktivnostima pridružiti obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, a u posljednjem tjednu listopada, u sklopu akcije "Mjesec hrvatskog turizma" Nacionalni park će se moći posjetiti po promotivnim cijenama.

Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova. Za trajanja Europskog tjedna mobilnosti posjetitelji, odnosno pješaci i biciklisti koji će koristiti poučno-pješačke staze Skradinski most – Skradinski buk dužine 3,4 kilometra i Stinice – Roški slap – Oziđana pećina dužine 8,5 kilometara, imaju pravo na povlaštenu cijenu ulaznice za cijeli Park u iznosu od 65 kuna za odrasle i 35 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina ili 35 kuna za odrasle, a 25 kuna za djecu, samo za lokaciju Roški slap.

U suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Šibenik, u subotu, 17. rujna i nedjelju, 18. rujna organizirano je i edukativno vođenje posjetitelja poučno-pješačkom stazom Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, uključujući i povratak autobusom Javne ustanove "Nacionalni park Krka".

Krka-Bike-1

Europski tjedan mobilnosti 2022 2

Tema Europskog tjedna mobilnosti u 2022. je "Bolja povezanost". Odabrana je zbog želje pojedinaca diljem Europe za ponovnim međusobnim povezivanjem nakon višemjesečne izolacije, ograničenja i prepreka do kojih je dovela borba protiv bolesti uzrokovane koronavirusom. Ljudi se mogu povezati tako da se sastaju na nekom od trgova u svojoj urbanoj sredini a povezuje ih i javni prijevoz.

Posebno se potiču mjere usmjerene na smanjenje zagađenja okoliša i na promoviranje sredstava javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima. O važnosti i veličini manifestacije Europski tjedan mobilnosti u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u nju aktivno uključeno više od dvije tisuće europskih gradova.

Mjesec hrvatskog turizma

S akcijskom cijenom ulaznice za sve kopnene lokalitete od 65 kuna za odrasle i 52 kune za djecu od 7 do 18 godina u razdoblju od 24. do 31. listopada, Javna ustanova "Nacionalni park Krka" pridružuje se promotivnoj akciji "Mjesec hrvatskog turizma" koju provode Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica. Djeca do sedam godina oduvijek imaju besplatan ulaz u "Nacionalni park Krka".

Cilj akcije je poticanje građana Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja kao i poticanje domaćeg turizma i povećanje turističkog prometa u postsezoni.

Nacionalni park "Krka" obuhvaća najveći i najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Temeljni fenomen NP "Krka" je sedra koja je, duž cijelog toka rijeke, oblikovala sedam očaravajućih sedrenih slapova. Skradinski buk, najduža sedrena barijera u Europi, najpoznatiji je i najposjećeniji slap na rijeci Krki.

Foto: Nacionalni park "Krka"

Autor:  HrTurizam Native

16. rujna 2022.