Naj kamp Adria - slovenski kampisti izabrali najbolje kampove u ovogodišnjoj sezoni

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria

Autor:  HrTurizam.hr

17. studenoga 2023.

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji - Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se odvija već po 13. put. 

Dodjela nagrada održana je u sklopu Hrvatskog kamping kongresa koji se od 14. do 16. studenoga odvijao u Vodicama.

Više od 3 milijuna noćenja slovenskih kampista

Ovogodišnja kamping sezona bila je zahtjevna zbog poprilično visokog rasti cijena odmora i promjenjivih vremenskih uvjeta u čitavoj regiji što u velikoj mjeri utječe na boravak gostiju u kampovima. Rezultati za prvih deset mjeseci 2023. godine izrazito su dobri, pa su tako u tom dijelu godine hrvatski kampovi ostvarili gotovo 21,5 milijuna noćenja što je 1 % više od prošle godine.

/// Kamping turizam bilježi još jednu izvrsnu sezonu: ostvareno gotovo 21,5 milijuna noćenja

Najviše gostiju u kampovima bilo je iz Njemačke, na drugom mjestu su tradicionalno Slovenci koji su u velikom broju došli na Jadran i krajem listopada kada su imali jesenske školske praznike. Tada je srušen i rekord od 3 milijuna noćenja u jednoj sezoni. Slovencima su najomiljenije destinacije Lošinj, Umag, Novalja, Medulin i Vrsar.

U Istri su najbolji kampovi Lanterna Premium i Polidor

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova kampista dobio Valamarov kamp Lanterna Premium iz Tara kod Poreča. Jedan od najvećih kampova u Hrvatskoj gostima nudi odličnu animaciju, sportske terene i bogat popis događaja tijekom cijele sezone. Drugo mjesto je osvojio kamp Bijela Uvala gdje su ove godine renovirali dio parcela i sanitarije, a treće kamp Valkanela iz Vrsara u kojem su investirali u nove mobilne kućice.

Najbolji mali kamp u Istri je ove godine kamp Polidor iz Funtane koji omogućava kampiranje tijekom cijele godine, a od novosti ima wellness centar sa saunom i jacuzzijem. Drugo mjesto ide u kamp Lighthouse, smješten kod svjetionika u Savudriji, a treće u odličan wellness kamp San Servolo kod Buja.

Naj kampovi na Kvarneru su na Lošinju i u Mošćeničkoj Dragi

Kampovi na kvarnerskim otocima su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je osvojio cjelogodišnji kamp Čikat iz Malog Lošinja. Gosti vole taj kamp jer ima mnogo prirodne hladovine borova, čisto more, a lokacija je u blizini grada. Na drugom mjestu je kamp Kovačine s otoka Cresa, a na trećem se našao kamp Aminess Atea iz Njivica na otoku Krku.

U kategoriji manjih kvarnerskih kampova prvo mjestu ide u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Vlasnici kampa zaista se trude da se gosti osjećaju kao kod kuće s time da u blizini kampa imaju i prekrasnu šljunčanu plažu. Na drugom mjestu je kamp Rapoća iz Nerezina na Lošinju, a na trećem kamp Mali iz Baške na Krku.

Najbolji kampovi u Dalmaciji su Straško i Slanica

Među većim kampovima u Dalmaciji prvo mjesto je i ove godine osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Kampisti vole taj kamp zbog velikih kamping parcela, odlične animacije i modernih sportskih terena. Druga nagrada ide u kamp Adriatic Primošten, a treća u kamp Šimuni na Pagu gdje imaju jednu od najljepših plaža.

Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide u kamp Slanica na otok Murter s prekrasnom lokacijom u blizini poznate plaže Slanica i Podvrške. Drugo mjesto pripalo je kampu Lavanda s Orebića na Pelješcu, a treće kampu Olivia Green u Tisnom.

Baldarin na Cresu najbolji FKK kamp

U Hrvatskoj je samo još 13 kampova koji omogućavaju nudističko kampiranje. U toj kategoriji najviše glasova dobio je kamp Baldarin na osamljenom kraju otoka Cres koji je jedan od najprirodnijih kampova u Hrvatskoj. Drugo mjesto u kategoriji FKK kampova osvojio je kamp Ulika iz Poreča, a treće kamp Valalta iz Rovinja.

Najbolji kontinentalni kamp

Ove je godine po prvi put bilo moguće glasanje i za najbolje kampove u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Prvu nagradu Naj kamp Adria dobio je preuređeni kamp Vita koji djeluje u sklopu Termi Tuhelj. Kamp je otvoren tijekom cijele godine i gostima nudi uživanje u bazenima i wellnessu, uz kamping parcele nude i glamping kućice. Drugo mjesto ide u simpatičan kamp Slapić iz Duge Rese gdje su parcele uređene uz samu rijeku Mrežnicu. Treće mjesto pripalo je kampu Plitvice Holiday Resort.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide u Funtanu

Više od 20 godina je prošlo od postavljanja prvih mobilnih kućica u Hrvatskoj. Svake godine su sve popularnije kod gostiju koji su nekada boravili u apartmanima ili hotelima, a sada dolaze na odmor u kampove željni dodatnih aktivnosti koje kampovi nude. 

U kategoriji najboljih mobilnih kućica prva nagrada ide u kamp Istra Premium u Funtani gdje uz klasične kućice omogućavaju i najam premium kućica s privatnim bazenom ili jacuzzijem. Druga nagrada za mobilne kućice ide u kamp Valkanela u Vrsaru gdje imaju sasvim novo naselje kućica, a uz njih su napravili atraktivna dječja igrališta. Treća nagrada pripala je kampu Aminess Maravea iz Novigrada.

Logo najkamp adria23

NAJ KAMP ADRIA 2023 – rezultati glasanja

ISTRA – Veliki kampovi
1. Kamp Lanterna Premium – Tar, Poreč
2. Kamp Bijela Uvala - Poreč
3. Kamp Valkanela - Vrsar
4. Kamp Istra Premium - Funtana
5. Kamp Aminess Sirena - Novigrad

ISTRA - Manji kampovi
1. Kamp Polidor - Funtana
2. Kamp Lighthouse - Savudrija
3. San Servolo Wellness Camping - Buje
4. Kamp Finida - Umag
5. Kamp Puntica - Funtana

KVARNER – Veliki kampovi
1. Kamp Čikat – Mali Lošinj
2. Kamp Kovačine - Cres
3. Kamp Aminess Atea Resort - Njivice
4. Kamp Ježevac Premium Resort - Krk
5. Kamp Slatina - Martinščica

KVARNER – Manji kampovi
1. Kamp Draga – Moščenička Draga
2. Kamp Rapoča - Nerezine
3. Kamp Mali - Baška
4. Kamp Bor - Krk
5. Kamp Slamni - Klimno

DALMACIJA – Veliki kampovi
1. Kamp Straško - Novalja
2. Kamp Adriatic - Primošten
3. Kamp Šimuni - Pag
4. Kamp Jezera Lovišća - Murter
5. Kamp Kozarica - Pakoštane

DALMACIJA – Manji kampovi
1. Kamp Slanica - Murter
2. Kamp Lavanda - Orebić
3. Olivia Green Camping Resort - Tisno
4. Kamp Olea - Novalja
5. Kamp Lupis - Lovište

KONTINENT
1. Kamp Vita - Terme Tuhelj
2. Kamp Slapić – Duga Resa
3. Kamp Plitvice Holiday Resort - Grabovac
4. Kamp Plitvice - Smoljanac
5. Vinski kamp Hažić – Sveti Martin na Muri

FKK kampovi
1. Kamp Baldarin – Punta Križa
2. Kamp Ulika - Poreč
3. Kamp Valalta - Rovinj
4. Kamp Koversada - Vrsar
5. Kamp Bunculuka Resort - Baška

Naselje mobilnih kućica
1. Kamp Istra Premium - Funtana
2. Kamp Valkanela - Vrsar
3. Kamp Aminess Maravea Resort - Novigrad
4. Kamp Šimuni - Pag
5. Kamp Ježevac Premium - Krk

Izvor fotografija: Avtokampi.si

Autor:  HrTurizam.hr

17. studenoga 2023.