Na Kongres obiteljskog smještaja dolaze predavači iz Francuske, Italije i Slovenije

23. ožujka 2023.

Hrvatska udruga obiteljskog smještaja 27. i 28. ožujka 2023. organizira 2. Kongres obiteljskog smještaja u Hotelu Radisson Blu u Splitu.

Kongres u suorganizaciji Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije namijenjen je svim nositeljima obiteljskog smještaja.  

Glavna svrha kongresa je upoznavanje iznajmljivača s novim trendovima, brendiranjem i potporama obiteljskom smještaju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te poreznom politikom. Gosti predavači zastupat će teme koji su iznajmljivačima od važnosti u uspješnom poslovanju. 

"Na Kongresu će gostovati predavači i iz Francuske, Italije i Slovenije koji su na čelu udruga i organizacija koje se bave poslovanjem obiteljskog smještaja, te će sudionike uputiti u novitete i načine na koji se svaki mali iznajmljivač može istaknuti od konkurencije. Po broju iznajmljivača smo prva županija u Hrvatskoj i zato ga organiziramo u Splitu. Interes je velik, broj sudionika je ograničen, pa pozivamo sve zainteresirane da se prijave“, rekla je predsjednica Udruge obiteljskog smještaja Barbara Marković, dodavši kako je cilj ovoga projekta približavanje krajnjem iznajmljivaču. "Struktura iznajmljivača je važna za cijelu Hrvatsku koja broji 95 tisuća iznajmljivača. Zato smo im odlučili ponuditi nešto besplatno, a sve kako bi saznali novitete i poboljšali svoju uslugu. Samo stalnim učenjem i ulaganjima mogu odgovoriti promjenjivom i zahtjevnom tržištu“, zaključila je.

Nove projekte vezane uz destinaciju i brendiranje smještaja na Kongresu će predstaviti TZ Splitsko-dalmatinske županije, najavila je direktorica Ivana Vladović.

"Gotovo sedamdeset posto smještajnih jedinica naše županije čini obiteljski smještaj, a nastojat ćemo odgovoriti na pitanja koja su iznajmljivačima ključna. Pozvani su svi na sudjelovanje, jer samo edukacijom možemo ponuditi kvalitetu i istaknuti se pred konkurencijom. U ova dva dana ćemo saznati kako odgovoriti na izazove koje postavlja tržište i pri tome biti profesionalan. Očekuju nas vrhunski predavači pa pozivam sve na ovaj kongres kako bismo zajedno podigli kvalitetu naše ponude“, poručila je Vladović. 

337407653 938786943982280 3448253078653553016 n

337511540 519549587046263 6159530305842155205 n

Predstavnici Porezne uprave upoznat će sudionike Kongresa s tematikom ulaska iznajmljivača u sustav PDV-a i svim ostalim pitanjima vezano za njihovo poslovanje.

Županija Splitsko-dalmatinska predstavit će projekt 'Ambasador turizma', a Upravni odjel za turizam i pomorstvo novosti vezane za kategorizaciju. Ministarstvo turizma i sporta RH izlagat će na temu planirane rekategorizacije starijih objekata za smještaj. 

"Godinama se sustavno bavimo turističkom ponudom u privatnom smještaju. Prvi smo u Hrvatskoj digitalizirali podatke za privatne iznajmljivače, kao i minimalne tehničke uvjete za ugostiteljske objekte. Pokrenuli smo i projekt 'Ambasador turizma', putem kojega smo stvorili jedan brend sustava kvalitete za sve privatne iznajmljivače koji žele i mogu više. Podupiremo Kongres koji će okupiti iznajmljivače koji će na ovaj način steći nova iskustva, ali i razmijeniti ideje s kolegama. Ovakva događanja koriste cijeloj našoj zajednici i gospodarstvu, a cilj nam je spojiti sve to s poljoprivredom, IT zajednicom, kao i drugim granama", poručio je Stipe Čogelja, zamjenik župana.

"Upućujemo poziv svim vlasnicima obiteljskog smještaja da dođu i prisustvuju Kongresu, bilo putem online streaminga, ili na licu mjesta. Predviđena su dva dana raznovrsnog programa kroz koja će se odgovoriti na raznovrsna pitanja koja muče iznajmljivače. Znamo koja je problematika na terenu i upravo tim terenskim pristupom mi im dajemo odgovore“, rezimirala je Barbara Marković u izjavi koju je prenio Jutarnji list.  

Izvor: Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

Naslovna fotografija: Splitsko-dalmatinska županija

23. ožujka 2023.