New Deal Europe - najavljena nova lokacija ovogodišnjeg sajma

Ovaj primarni turistički događaj za Balkan i Jugoistočnu Europu održat će se u Londonu 28. ožujka u Kongresnom centru u West Endu

2. veljače 2023.

New Deal Europe, primarni turistički događaj za Jugoistočnu Europu, održat će se u Londonu 28. ožujka 2023.

Ovaj sajam za sektor usluga u trgovini vezanoj za putovanja dan je kada se održavaju unaprijed dogovoreni sastanci između turističkih dobavljača iz 12 zemalja - od Slovenije do Grčke, te svih zemalja između -  i kupaca, odnosno turoperatora i agencija iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i šire.

New Deal Europe u svom forumskom dijelu okuplja ključne govornike i čelnike industrije kako bi raspravili i predstavili važnije teme povezane s turizmom u navedenoj regiji.

New Deal Europa promovira 12 zemalja jugoistoka Europe – od Alpa do Egeja – a ovog su tjedna obznanili mjesto održavanja predstojećeg godišnjeg sajma i foruma

"Drago nam je što možemo najaviti da zbog kontinuiranog rasta naše događanje selimo na novu lokaciju u središtu Londona: Kongresni centar, koji je idealno smješten u srcu West Enda", rekao je suosnivač i direktor sajma Robert Dee. "Prvoklasni prostor Kongresnog centra omogućit će nama i našim partnerima Jacobs Media Grupi, da organiziramo izvanredan B2B sajam, te inspirativne prezentacije destinacija nacionalnih turističkih zajednica", nastavio je.

"Uz potporu niza turističkih zajednica i ministarstava iz regije, ovo bi moglo biti naše najveće i najbolje live događanje do sada", izjavio je Tine Murn, drugi suosnivač i direktor. "Okupit ćemo predstavnike i gradskih i primorskih destinacija, ali i stručnjake za odmor u ruralnim područjima, pokrivajući na taj način cijeli spektar onoga što regija nudi. Uz unaprijed dogovorene B2B sastanke, bit će tu i stimulativna, sadržajna sesija na kojoj će se povesti panel-rasprava o iznimnom rastu turizma u regiji. Prošle je godine Albanija bila najbrže rastuća destinacija na planetu, a u Crnu Goru su Britanci stizali u rekordnom broju, stoga je očito da postoji ogroman interes potrošača, kao i iznimna prilika za turoperatore i putničke agente da ovdje nauče nešto više", rekao je Murn.

Ovaj turistički sajam fokusiran na Balkan i Jugoistočnu Europu povezuje turističke dobavljače iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Moldavije i Grčke s operaterima i agentima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i šire u nizu sastanaka jedan-na-jedan.

U posljednje je dvije godine New Deal Europe organizirao više od 4000 takvih poslovnih sastanaka, što je rezultiralo mnogim redovnim programima za regiju.

"Uvjereni smo da će ovogodišnji događaj nastaviti educirati i inspirirati operatere da predstave ovu uzbudljivu i još uvijek neotkrivenu regiju Europe", rekao je Dee, "I veselimo se vidjeti mnoga nova lica u Kongresnom centru 28. ožujka."

Izvor, foto: New Deal Europe

2. veljače 2023.