Nin u predstavljenoj knjizi "Težite savršenstvu: platinasto jubilarno izdanje"

Hrvatski grad Nin se nalazi u društvu odabranih svjetskih brendova i predstavljen je u umjetničkom albumu Strive for Perfection: The Platinum Jubilee Edition

Autor:  HrTurizam.hr

19. listopada 2022.

Hrvatski grad Nin iz Zadarske županije se nalazi u društvu odabranih svjetskih brendova i predstavljen je u umjetničkom albumu Strive for Perfection: The Platinum Jubilee Edition unutar članka pod nazivom Jewel in the crown.

Tekst o Ninu u formi intervjua napisala je britanska televizijska novinarka Laura Jones. U članku su predstavljena globalno značajna obilježja Nina. Kraljičina plaža je brend koji je urednički tim odabrao za ulazak u ovo prestižno izdanje. Tu su predstavljene poznate svjetske turističke destinacije poput Dvorca Bleneheim iz Engleske, nacionalne organizacije Malte, Turistička organizacija Seville, vila s karipskog otočja na Barbadosu, dvorci iz Češke, Francuske i Škotske, hoteli iz Santorinija, Majorke, Ibize, Grčke, Portugala, Kostarike, Norveške i luksuzni resort sa Sardinije i Maldiva, boutique hotel iz Meksika i dr. Svi ovi brendovi nalaze se unutar poglavlja podnaslova Great escapes.

Izdavači i povod izdanja

RREC, jedan od najstarijih i najprestižnijih svjetskih autoklubova, Međunarodni klub Rolls-Roycea (okuplja vlasnike Rolls-Roycea i Bentleya) i Kraljevski izdavač St James's House (SJH Groupe) izdali su jedinstvenu umjetničku knjigu Strive for Perfection: The Platinum Jubilee Edition kojim je ovaj klub posvetio Her Majesty the Queen's Platinum Jubilee u 2022. odnosno 70. godišnjicu dolaska kraljice Elizabete na tron Ujedinjenog Kraljevstva, a kojeg je napunila u travnju. Ova elegantno dizajnirana publikacija predstavlja jedan od važnih kolekcionarskih predmeta koji obilježavaju jedinstvenu kraljevsku prigodu.

Izdavačka kuća St James House London ponudila je Turističkoj zajednici grada Nina suradnju kroz editorial u knjizi Strive for Perfection – Platinum Jubilee Edition – luksuzno izdanje koja slavi bogato nasljeđe Rolls-Royce-a i Bentleya i prikazuje povijesni odnos između kraljice, kraljevske obitelji i uključenih brendova.

Projekt je pokrenut ove godine s ciljem proslave platinastog jubileja Njezina Veličanstva Kraljice Elizabete, a predstavlja veze između kraljevskih proslava i automobila Rolls-Royce i Bentley-a, kao i druge povezane priče o kraljevskoj obitelji i modelima luksuznih marki prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ovo prestižno izdanje slavi izvanrednu automobilsku baštinu Rolls-Roycea i Bentleya, pružajući prekrasan, ilustrirani pregled kraljevskog automobila kroz desetljeća i diljem svijeta. Osim toga, dokumentira povijesni odnos između kraljice, kraljevske obitelji i dva poznata brenda.

Stive Perfection: Platinum Jubilee Edition je napisana od strane cijenjenih autora i stručnjaka, uključuje izbor luksuznih marki iz cijelog svijeta, a tome se priključio Nin i Kraljičina plaža čime se nekadašnji hrvatski kraljevski grad izdigao iznad prosjeka.

Knjiga će biti distribuirana među 11.000 RREC-ovih članova i podružnica kao osobni dar, a primjerci su dostupni u svim Rolls-Royce i Bentley salonima diljem svijeta. Izdanje prati digitalna verzija koja će se moći dalje distribuirati i koristiti kao promidžbeni alat na turističkom tržištu uz isticanje da se brend Kraljičina plaža Nin nalazi u tako važnom i luksuznom izdanju engleske renomirane izdavačke kuće.

Direktorica tz grada nina marija dejanovic foto arhiva tzg nina

Dogadaj lansiranje knjige u grosvenor houseu arhiva tzg nina 2

Događaj: lansiranje knjige

Predstavljanje knjige bilo je organizirano u obliku popodnevnog čaja (Afternoon book launch event) u Great Room u Grosvenor Houseu, u središtu Londona na kojem je bilo prisutno 1000 gostiju.

Knjigu su predstavili Richard Freed, osnivač SJH grupe, Ian Dorward, izvršni direktor RREC-a, Robert Jobson, biograf i dopisnik Royal royal Biographer, i Ray Massey, urednik automobilizma i kolumnist Daily Maila. Nakon predstavljanja bilo je organizirano umrežavanje uzvanika.

Iza popodnevnog eventa održan je večernji event London Press Club Ball na kojem je prisustvovalo preko 700 medijskih osoba, zastupnika, poznatih osoba i VIP gostiju, pa su se sudionici imati priliku upoznati s najutjecajnijim medijima Velike Britanije.

The London Press Club je glavna britanska novinarska gala svečanost, kojoj prisustvuju urednici i novinari svih nacionalnih novina, TV kanala i velikih časopisa. Gosti na događaju oblikuju medijsku industriju, a vijesti koje dolaze na naslovnice su priče o životnom stilu koje utječu na način na koji ljudi troše svoj novac.

Na događanjima su bile prisutne predstavnice iz Turističke zajednice grada Nina.

Izjave iz sustava turističkih zajednica u Hrvatskoj vezano s ovim promidžbenim nastupom

"Ovo je vrijedna promotivna prilika ninskog turizma prema luksuznom turističkom sektoru, high-net-worth individualcima i biranoj klijenteli na bogatom britanskom tržištu, noseći snažan potencijal jačeg pozicioniranja Nina, Zadarske županije i Hrvatske u segmentu luksuznog turizma", kaže Darija Reić, direktorica predstavništva HTZ-a u Londonu.

"Iznimno veseli činjenica kako je cijela jedna stranica u ovom prestižnom izdanju posvećena čuvenoj Kraljičinoj plaži u Ninu, gradu koji je jedna od važnijih turističkih destinacija u Zadarskoj županiji. Ovo je zaista sjajna prigoda za promociju kako grada Nina tako i Zadarske županije i Hrvatske na potentnom britanskom tržištu, ali također i na globalnom tržištu. Kao regionalna turistička organizacija snažno podržavamo uključenost grada Nina, destinacije koja je dio Zadarske županije, u ovaj zanimljiv projekt", rekla je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

"Moram priznati da je bilo veliko iznenađenje i zadovoljstvo što smo zamijećeni u ovako važnoj kampanji i postali partneri projekta koji nas je pozicionirao uz bok cijenjenim svjetskih turističkih brendova. To je unijelo veliki entuzijazam u naš turistički ured. Stoga svih srdačno pozdravljamo iz kraljevskog grada Nina, najstarijeg hrvatskog grada, kolijevke hrvatske države te ističemo brend koji je privukao engleske urednike pri izdavanju njihove povijesne edicije -  Kraljičina plaža u jedinstvenoj hrvatskoj laguni. Britansko tržište i Nin se obostrano privlače jer već ga posjećuju Englezi zbog atrakcija: relikvija povezanih s Biblijom, kraljevskog tla snažne srednjovjekovne povijesne pozicije, predromaničkih crkvica, pješčanih plaža koje Britanci vole, eko solane, bogati ptičijeg svijeta od 240 vrsta ptica, eko lječilišta s blatom na otvorenom, škole kitesurfinga i dr. Dobra povezanost Zračne luke Zadar olakšava dolazak Britanaca koji pripadaju u target skupinu visoke platežne moći kojima je vrijednost za novac itekako važan element. Ovo je prigoda da se u Ninu napravi zaokret i proces restrukturiranja smještajne ponude uz podizanje kvalitete na višu razinu kroz poticanje razvoja malih boutique hotela i heritage smještaja, naravno uz postojeću ponudu u vilama s bazenima i hotelima s pet zvijezdica u obližnjem mjestu Petrčane. Ova edicija poslužiti će Ninu kao izvrstan marketing na globalnom tržištu", izjavila je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice grada Nina.

Najvažniji dio ovog projekta je Platinasta jubilarna knjiga koja publici nudi trajnu asocijaciju na eskluzivne svjetski poznate brendove istaknute u njoj pa i na grad Nin sa njegovom Kraljičinom plažom.

Fotografije: Turistička zajednica grada Nina

Autor:  HrTurizam.hr

19. listopada 2022.