Nova aplikacija One Night bazirat se isključivo na preporukama korisnika smještaja

U potezu da se oslobodi jačanja moći koje online putničke agencije imaju nad procesom rezervacije smještaja, One Night, podružnica kompanije Standard International, pokreće aplikaciju koja je temeljena na preporukama,...

U potezu da se oslobodi jačanja moći koje online putničke agencije imaju nad procesom rezervacije smještaja, One Night, podružnica kompanije Standard International, pokreće aplikaciju koja je temeljena na preporukama, prenosi Skift.

Nova platforma, čija aplikacija za računala bi trebala biti službeno predstavljena u listopadu, a za mobitele u 2020. godini, korisnicima pruža mogućnost zarađivanja provizija preporučujući prijateljima boravak u smještajnim jedinicama Standard Internationala i drugim neovisnim hotelima.

U inicijativu je već uložila kompanija SwaN & Legend Venture Partners koja inače ulaže u tehnološke brendove, obavijestio je Jimmy Suh, predsjednik i suosnivač One Nighta. Neka od značajnijih ulaganja navedene kompanije uključuju Airbnb i Pinterest.

Iz One Nighta poručuju kako im je ideja da se korisnici osjećaju kao agenti za putovanja, na sličan način kako je to Airbnb omogućio domaćinima, a Uber vozačima.

U ožujku su iz kompanije najavili primitak ulaganja u iznosu od 5 milijuna dolara od, već spomenutih, SwaN & Venture Legend. Startup je pokrenut 2016. godine, a danas na svojoj platformi na raspolaganju ima više od 250 hotela u 19 gradova diljem svijeta. Očekuje se kako će se do kraja godine ponuda povećati na 300 nekretnina.

Izvor / foto: Skift; One Night

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN