Novi turistički proizvod aktivnog turizma na otoku Lošinju: HIKE & BIKE Lošinj

Kako produžiti turističku sezonu? odgovor na vječito pitanje je jednostavan - sadržajem, kvalitetnim sadržajem. Upravo s tim ciljem kao i razvojem uku...

Autor:  HrTurizam.hr

21. rujna 2023.

Kako produžiti turističku sezonu? odgovor na vječito pitanje je jednostavan - sadržajem, kvalitetnim sadržajem. Upravo s tim ciljem kao i razvojem ukupne ponude na Malom Lošinju napravili su novi turistički proizvod koji se bazira na cikloturizam, planinare i hike ture. 

Ukupno 16 biciklističkih te 18 pješačkih staza i trasa kreirano je i označeno u projektu Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Outdoor – HIKE & BIKE Lošinj.

Staze i rute na području Grada Malog Lošinja kreirane su i trasirane u svrhu digitalizacije i objave novog prikaza na službenoj internet stranici TZG Malog Lošinja, u suradnji s Bojanom Šenkincem (PROMOTIV) i Elvirom Sulićem (NATURA). Zahvaljujući GPS oznakama i karti lokacija s detaljnim opisima i fotografijama, ljubitelji prirode i avanturizma moći će uživati u brojnim rutama te do sada neotkrivenim putovima Lošinja i njegovih manjih otoka.

Istražite Lošinjski arhipelag kroz aktivni turizam 

Šetajući atraktivnim putevima ili bicikliranjem po raznovrsnim stazama različitih dužina i zahtjevnosti, posjetitelji mogu doći do najljepših vidikovaca i vrhova, skrivenih plaža i uvala, živopisnih ribarskih mjesta, usamljenih kapelica i zaseoka, pastirskih stanova i starih vojnih fortifikacija.

ODABERITE JEDNU OD UREĐENIH I OBILJEŽENIH PJEŠAČKIH ILI BICIKLISTIČKIH STAZA

Novi prikaz hike bike ponude na losinju large


Namijenjene različitim kategorijama, od obiteljskih do onih zahtjevnijih...staze pozivaju posjetitelje da obiđiu i obližnje otoke Ilovik, Susak i Unije, koji svaki za sebe nbudi brojne zanimljive priče te svoju dugu tradiciju i povijest. 

Stazom Belejskih pastira ili putom Sv. Gaudencija u Osoru.

Na raskrižju putova u Punta Križi, koji povezuju nekadašnje pastirske zaseoke, započinje Staza pastirskih stanova. Posjet otoku maslina te aromatičnog i ljekovitog bilja na kojem se nalazi i Staza Unijskim poljem, odvest će vas u neka prošla vremena. Lošinjska šumska terapija u Velom Lošinju približit će vas prirodi, a najbliži otok lošinjskom arhipelagu – Ilovik također možete istražiti biciklom ili pješice. 

Može se posjetiti i prvu planinu na koju se uspeo Rudolf Habsburg, ujedno i najvišu planinu cresko-lošinjskog otočja. Riječ je o Osoršćici, ali to su samo neke od brojnih staza koje čekaju da budu otkrivene.

Screenshot 2023 09 21 at 11 2

Novi prikaz hike bike ponude na losinju autor ivan dorotic 1 large


PREUZMITE GPS TRAG I KARTU RUTA 

Napravljen je detaljni opisi pojedine staze s internet stranica destinacije koji će pomoći posjetitelja da bezbrižno uživaju u istraživačkoj avanturi na Lošinju.

Doživite stazama lošinjskog arhipelaga. Ima li boljeg poziva na otok vitalnosti koji ima više od 200 sunčanih dana godišnje, zrak 1. kvalitete i bogate bioraznolikost sa 1200 biljnih vrsta od čega 230 vrsta ljekovitog bilja.

Pogledajte sve informacije na HIKE & BIKE Lošinj 

Foto: TZ Mali Lošinj

Autor:  HrTurizam.hr

21. rujna 2023.