Novi zimski red letenja Ryanaira s više od 400.000 sjedala za putnike iz/u Hrvatsku

Irski avioprijevoznik najavio je zimski red letenja s cijenama već od 30 eura iz Zagreba, ali ukidaju tri linije.

Autor:  HrTurizam.hr

20. srpnja 2023.

Najpoznatiji i najveći europski niskotarifni avioprijevoznik - Ryanair - lansirao je 12. srpnja svoj najveći ikada red letenja za zimu 2023. s više od 404.000 sjedala za putnike iz/u Hrvatsku, a po cijeni već od 29,99 eura.

"Primili smo veliki broj upita za raspored letova za zimu 2023. od putnika koji su se rano prijavili i koji žele preduhitriti gužve te rezervirati Ryanairov let za svoj bijeg nadolazeće zime. Bilo da se želite malo sunčati, spuštati niz skijaške padine ili uživati u vrijeme blagdana u jednom od europskih gradova koji ljepotom oduzimaju dah, nećete biti razočarani nenadmašnim izborom vrhunskih skijališta, božićnog sajma, sezonske kupovine i zimskog sunca destinacija koje nudimo po najnižim cijenama u Europi", izjavila je putem priopćenja Dara Brady iz Ryanaira.

"Kako bismo proslavili lansiranje našeg najvećeg zimskog rasporeda ikada, Ryanair je pokrenuo posebnu prodaju sjedala na stranici Ryanair.com s cijenama dostupnim već od 29,99 eura", istaknula je Brady. No, zračni prijevoznik i dalje zadržava pravo izmjene svoje mreže.

Redovi letenja smjenjuju se krajem listopada i početkom ožujka, najčešće u noćima kada se pomiču kazaljke na satu. Prema najavljenom zimskom rasporedu letanja, Ryanair neće prometovati na sam dan Božića, odnosno 25. prosinca 2023. godine. 

Jedan od ključnog recepta uspjeha upravo su niske cijene pa se tako najveći europski niskotarifni avioprijevoznik (LCC) Ryanair udomaćio u zagrebačkoj zračnoj luci 2021. godine, a letove još nudi iz Pule, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika.

Tri linije iz Zagreba ukinute

Međutim, irski aviprijevoznik je tijekom zimskog reda letenja za 2023./2024. ukinuo tri linije iz Zagreba.

Prema dostupnom redu letenja vidljivo je da su ukinute linije između Zagreba i Podgorice, Sofije te Manchestera. Zadnji let na liniji između Zagreba i Podgorice dostupan za kupovinu karata je 26. listopada dok se karte za Sofiju i Manchester mogu kupiti najkasnije za let 28. listopada 2023. 

Unatoč ukidanju određenog broja ruta, Ryanair će povećati frekvencije prema nekoliko odredišta za nadolazeću zimu u usporedbi sa sezonom 2022./2023. Povećanje se odnosi na Malagu, Dublin, Göteborg i Maltu.

Letovi iz Zagreba prema Malagi, Göteborgu i Malti odvijat će se tri puta tjedno u usporedbi s prošlogodišnja dva, dok će se usluge prema glavnom gradu Irske povećati s tri na četiri puta tjedno.

S druge strane, Bergamo pada s pet na četiri tjedne rotacije. Frekvencije na svim ostalim linijama izvan Zagreba ostaju nepromijenjene u odnosu na zimsku sezonu 2022./2023., osim za Dortmund koji je ukinut u ožujku.

Slijedi lista odredišta i raspored tjednih letova Ryanaira tijekom zimskog reda letenja 2023./2024. iz zagrebačke zračne luke:

Brussels Charleroi (Belgija) – ponedjeljak, petak, subota i nedjelja
Paphos (Cipar) – ponedjeljak i petak
Pariz Beauvais (Francuska) – petak i nedjelja
Düsseldorf Weeze (Njemačka) – ponedjeljak i subota
Frankfurt Hahn (Njemačka) – utorak i subota
Karlsruhe / Baden-Baden (Njemačka) – petak i nedjelja
Memmingen (Njemačka) – ponedjeljak i petak
Dublin (Irska) – ponedjeljak, petak, subota i nedjelja
Milan Bergamo (Italija) – ponedjeljak, petak, subota i nedjelja
Napulj (Italija) – ponedjeljak i subota
Rim Fiumicino (Italija) – ponedjeljak i subota
Malta (Malta) – ponedjeljak, petak i nedjelja
Eindhoven (Nizozemska) – petak i nedjelja
Oslo Torp (Norveška) – ponedjeljak i petak
Malaga (Španjolska) – ponedjeljak, četvrtak i nedjelja
Göteborg Landvetter (Švedska) – ponedjeljak, četvrtak i nedjelja
Basel (Švicarska) – petak i nedjelja
London Stansted (Ujedinjeno Kraljevstvo) – sve dane u tjednu

Od ovogodišnjih ljetnih odredišta, ovaj avioprijevoznik neće nastaviti prometovati tijekom zimskog reda letenja na linijama za Corfu, Kos i Thessaloniki u Grčkoj, Sofiju u Bugarskoj, Brindisi u Italiji, Podgoricu u Crnoj Gori, Bratislavu u Slovačkoj, Malmö u Švedskoj i Manchesteru u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tijekom nadolazeće zimske sezone Ryanair ostaje drugi najveći zagrebački prijevoznik po broju sjedala, s tržišnim udjelom od 21,5 posto, iza Croatia Airlinesa, ali ispred Lufthanse i Turkish Airlinesa.

Foto: Pixabay
Izvor: Ryanair, EX-YU Aviation

Autor:  HrTurizam.hr

20. srpnja 2023.