Otvoren novoobnovljeni hotel Palace Elisabeth na Hvaru

Na otoku Hvaru je u subotu otvoren dugoorčkivani i novoobnovljeni hotel Palace Elisabeth. Zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Sunčani Hvar od 100 milijuna kuna, Palace Elisabeth je postao prvi hotel...

Na otoku Hvaru je u subotu otvoren dugoorčkivani i novoobnovljeni hotel Palace Elisabeth.

Zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Sunčani Hvar od 100 milijuna kuna, Palace Elisabeth je postao prvi hotel s 5 zvjezdica na otoku i članom elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela “The Leading Hotels of the World”. Riječ je o investiciji od 300 tisuća eura po sobi, što je jedna od najvećih investicija u hrvatskoj hotelskoj industriji. 

„Otvorenje hotela Palace Elisabeth dodatno podiže postojeću ponudu na višu razinu i ujedeno pridonosi privlačnosti destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima“, izjavila je predsjednica Uprave Gordana Tomičić.

Povijest hotela Palace Elisabeth seže još u 13. stoljeće. 1898. godine hotel  je obnovljen i dobio je ime Spa Hotel Empress Elisabeth, po austrijskoj carici Sisi koja je bila izdašna pokroviteljica njegove gradnje. Povijest ovog najstarijeg hvarskog hotela i carica Sisi bili su inspiracija, motiv i nadahnuće  samog svečanog otvorenja hotela. Mnogi su se gosti mogli slikati zajedno s djevojkama u originalnim Sisi haljinama koje su nas podsjećale na bogatu baštinu ovog bezvremenskog hotela.

„Od svih objekata koje imamo, hotel Palace Elisabeth je poseban. Ovo nije bio nimalo lagan projekt za realizaciju jer se moralo raditi sa posebnom pažnjom s obzirom na kulturno naslijeđe. U planu su nam ulaganja u ostale objekte Sunčanog Hvara“, izjavio je Martin Nemeček, predsjednik Uprave CPI grupe.

Već prije svog otvorenja, ovaj najluksuzniji hotel na otoku postao je član elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela The Leading Hotels of the World. Tome je zasigurno zaslužna njegova lokacija u samom srcu grada Hvara te impresivna venecijanska i austrijska arhitektura koja se stapa s jedinstvenom arhitektonskom cjelinom stare gradske Loggie i sat-kule.

Foto: Sunčani Hvar Hotels

Povezana vijest:

JEDNA STRATEGIJA RAZVOJA, JEDAN BREND – OTOK HVAR

UDRUŽILE SE TURISTIČKE ZAJEDNICE HVARA! POTPISAN SPORAZUMA O ODRUŽIVANJU LOKALNIH TURISTIČKIH ZAJEDNICA PODRUČJA OTOKA HVARA 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN