Otvorene prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Autor:  HrTurizam.hr

2. kolovoza 2022.

Hrvatska turistička zajednica otvorila je online prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade, koje će se i ove godine dodjeljivati u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma, tradicionalnog susreta turističkih djelatnika i svih dionika turističkog sustava Hrvatske.

Prijave su otvorene za nagrade u kategorijama za najbolju destinaciju godine, događaj godine, kulturnu atrakciju godine, prirodnu atrakciju godine te za jedinstveni gastronomski doživljaj godine. Prijave se zaprimaju i za nagradu Ljudi u turizmu, a u sklopu koje se dodjeljuje Godišnja nagrada „Anton Štifanić“, Nagrada za životno djelo te nagrada „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“.

U Hrvatskoj je u tijeku vrlo uspješna turistička sezona na čijoj su pripremi vrijedno radili hrvatski turistički djelatnici. Upravo su ljudi, uz našu prekrasnu prirodu, destinacije i resursnu osnovu, ono najvrijednije što imamo i po čemu je naša zemlja itekako dobro prepoznata u međunarodnim okvirima, a dodjelom ovih nagrada to želimo dodatno istaknuti“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako su ove godine uvedene i neke nove kategorije nagrada.

Dht 1008

Podsjetimo, prošle godine godišnju nagradu Anton Štifanić dobio osnivač i vlasnik portala HrTurizam i Turističke priče, Goran Rihelj.

/ / / Goran Rihelj dobitnik godišnje nagrade Anton Štifanić

/ / / Svečanom dodjelom nagrada za najbolje u turizmu, završeni Dani hrvatskog turizma

Dvije nove kategorije

Naime, u okviru kategorije Destinacija godine uvedene su dvije nove potkategorije i to za najuspješniju destinaciju održivog turizma (inovativna i pametna destinacija) te za najuspješniju kontinentalnu destinaciju gradskog turizma, dok je s ciljem poticanja razvoja, očuvanja i promocije gastronomije ove godine uvedena kategorija nagrada za jedinstveni gastronomski doživljaj godine.

Dani hrvatskog turizma prilika su da odamo priznanja turističkim djelatnicima, ali i svima ostalima koji svojom gostoljubivošću doprinose pozitivnoj slici o Hrvatskoj te nagradimo inovativnost i kvalitetne proizvode, usluge i ljude koji sve to zaokružuju u uspješne turističke priče. Naše usmjerenje prema održivom turizmu i razvoju cjelogodišnjeg turizma na području cijele Hrvatske te proizvodima koji imaju sve veću dodanu vrijednost, poput eno gastro turizma, želimo istaknuti i kroz nove kategorije u sklopu ovogodišnje dodjele nagrada. Hrvatski turizam može se pohvaliti izvrsnim rezultatima, a oni su proizvod upravo marljivih turističkih djelatnika te stoga i ovim putem pozivam sve zainteresirane da se prijave i da nominiraju svoje suradnike, kako bismo upoznali i nagradili najbolje od najboljeg što hrvatski turizam može ponuditi“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. 

Dodajmo kako je rok za podnošenje kandidatura petak, 12. kolovoz 2022., uz napomenu kako se prijave za Godišnju nagradu „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo zaprimaju do srijede, 31. kolovoza 2022. Podnošenje kandidatura obavlja se isključivo putem online prijavnica dostupnih na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice.

DHT ove godine u Šibeniku

Kako neslužbeno doznajmo, ovogodišnji Dani hrvatskog turizma održati će se u Šibeniku u sklopu Solarisa. 

Foto: MINTS

 

Autor:  HrTurizam.hr

2. kolovoza 2022.