Otvorene su prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade

Kao što smo već prije naveli, Dani hrvatskog turizma ( DHT ) sele u Istru, točnije u gradu Rovinj, a najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj,...

Autor:  HrTurizam.hr

26. srpnja 2023.

Kao što smo već prije naveli, Dani hrvatskog turizma ( DHT ) sele u Istru, točnije u gradu Rovinj, a najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, održati će se od 09 - 10. studenog 2023.

Sada su prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene online, a prijaviti najbolje u turizmu možete do kraja kolovoza.

Ove godine imamo novi koncept nagrađivanja

Dosadašnje nagrade Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku postale su dio Godišnjih hrvatskih turističkih nagrada koje će se ove godine dodjeljivati prema novom konceptu, u 15 zajedničkih kategorija.

Novi koncept podrazumijeva dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a bit će dodijeljene i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Također, prijave se zaprimaju i za nagrade Hrvatske turističke zajednice u kategoriji Ljudi u turizmu, odnosno za „Čovjek - ključ uspjeha, djelatnik godine“, „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo.

Pristigle prijave vrednovat će posebna ocjenjivačka komisija sastavljena od predstavnika  suorganizatora, odnosno Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, kao i predstavnika iz akademske zajednice, struke, a pritom će se posebno valorizirati oni dionici koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam.

Kandidirati se mogu poslovni subjekti poput hotela, kampova, privatnih iznajmljivača, OPG-ova, marina, charter kompanija, hostela, lječilišta, specijalnih bolnica, turističkih agencija i restorana pa sve do raznih tematskih cesta i ruta, manifestacija, kružnih putovanja, ali i turističkih zajednica, DMK te općenito turističkih destinacija i strukovnih udruga. 

"Kod odabira najboljih prednost imati oni dionici koji ostvaruju opći pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu. Također, želja je izdvojiti primjere dobre prakse u razvoju posebnih oblika turizma te nagraditi one koji su pridonijeli ostvarenju iznimno dobrih turističkih rezultata" navode iz HTZ-a.

Rok za podnošenje kandidatura za sve kategorije nagrada je 31. kolovoz 2023. putem online prijavnica dostupnih na službenim stranicama manifestacije Dani hrvatskog turizma. 

e

Autor:  HrTurizam.hr

26. srpnja 2023.