PCR i antigenska testiranja za goste TZ središnje Istre

Na inicijativu Turističke zajednice središnje Istre, Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljat će testiranja na COVID -19 za goste područja spomenute turističke zajednice i to od srijede, 02. lipnja 2021. Testiranja će...

Na inicijativu Turističke zajednice središnje Istre, Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljat će testiranja na COVID -19 za goste područja spomenute turističke zajednice i to od srijede, 02. lipnja 2021.

Testiranja će se odvijati na COVID test pointu u Pazinu, na parkiralištsa stražnje strane Spomen doma, na adresi Šetalište Pazinske gimnazije 1 i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 09 do 12 satiisključivo uz prethodnu najavu, nakasnije dan ranije do 15 sati na e-mail: info@central-istria.com. Tom prilikom na e-mail je potrebno dostaviti ime i prezime, datum rođenja, broj putovnice ili osobne iskaznice te broj mobitela i e-mail adresu.

Cijena brzog antigenskog testiranja bit će 100,00 kn, a PCR testa 375,00 kn. Rezultati brzog antigenskog bit će poznati dva sata nakon testiranja, a PCR testa unutar 24 sata od termina testiranja. Testiranje je moguće platiti gotovinom u kunama ili karticom, prilikom samog testiranja, a rezultati testiranja bit će dostavljeni na e-mail adresu. Rezultati testiranja bit će dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku.

U sklopu pripreme za turističku sezonu, u petak 28. svibnja 2021. odrađena su i prva cjepljenja iznajmljivača koji su se za cjepljenje prethodno prijavili u ured TZSI. Prijave iznajmljivača još uvijek se zaprimaju“, navode iz TZ središnje Istre.

I za kraj malo odlične statistike.

Područje Turističke zajednice središnje Istre u razdoblju od 01.01. do 28.05.2021. ostvarilo je 3.606 dolazaka, odnosno 133% više u odnosu na isto razdoblje protekle godine te 115.790 noćenja ili 90% više nego u istom razdoblju prethodne godine. Od navedenog, 66% noćenja ostvarili su inozemni, a 34,00% domaći gosti. Udio noćenja po državama od siječnja do konca svibnja bio je: Njemačka 40%, Hrvatska 34%, Slovenija i Italija s po 5% te Srbija s 3%.

Odličan još jedan pokazatelj kako će i ove godina, kao i buduće, unutrašnjost Istre biti odlično popunjena.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN