Veliko međunarodno priznanje: Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa izabran za člana Upravnog odbora IATA-e

U članstvu IATA-e je 83% ukupnog međunarodnoga zračnog prometa.

Autor:  HrTurizam.hr

12. ožujka 2024.

Dana 6. ožujka ove godine u Upravni odbor (The Board of Governors) Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) izabran je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

To je veliko međunarodno priznanje za hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, koji je član IATA-e postao 1992. godine i svojim 35-godišnjim profesionalnim iskustvom i znanjima svakodnevno pridonosi kvalitetnom radu ove organizacije, aktivno oblikujući još sigurnije, održivije i svim ključnim dionicima dostupnije zrakoplovno tržište.

Podsjetimo, IATA je Međunarodna udruga za zračni promet u čijem je članstvu više od 320 zrakoplovnih prijevoznika, odnosno 83% ukupnog međunarodnoga zračnog prometa. Ima presudnu ulogu u području zračnog prometa, dok njezini članovi svojim svakodnevnim djelovanjem aktivno sudjeluju u oblikovanju budućeg rasta sigurne, zaštićene i održive industrije zračnog prometa, koja povezuje i obogaćuje svijet u kojem živimo i putujemo.

Jasmin bajic croatia airlines

Jasmin Bajić izabran je za predsjednika i glavnog izvršnog direktora Croatia Airlinesa u studenom 2017. godine, a Croatia Airlinesu pridružio se još 1995. godine. Tijekom 29 godina provedenih u Croatia Airlinesu obavljao je različite menadžerske funkcije, uključujući korporativno planiranje, strategiju, planiranje flote, upravljanje mrežom, financije i kontroling.

Prije imenovanja na mjesto predsjednika i izvršnog direktora Croatia Airlinesa, bio je direktor Kontrolinga i unutarnje revizije, a tijekom svog dosadašnjeg rada bio je aktivan i u znanstvenoistraživačkom radu na području zrakoplovne industrije te je objavio više od 30 publikacija.

Imenovanjem u Upravno vijeće IATA-e ostvarit će dodatan doprinos za Croatia Airlines i Republiku Hrvatsku, aktivno sudjelujući i na ovaj način u novim poglavljima hrvatske zrakoplovne industrije.

Izvor i foto: Croatia Airlines

Autor:  HrTurizam.hr

12. ožujka 2024.