Predstavništvo HTZ-a u Italiji održali božićno druženje s predstavnicima talijanskih medija

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji i ove je godine organiziralo tradicionalno božićno druženje s predstavnicima talijanskih medija...

Autor:  HrTurizam.hr

6. prosinca 2022.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji i ove je godine organiziralo tradicionalno božićno druženje s predstavnicima talijanskih medija, javljaju iz HTZ-a.

Prigodni program pripremljen je u suradnji s Turističkom zajednicom Istre u Milanu u prostorijama škole za kuhanje medijske kuće Conde Nast u čijem su sastavu magazini Conde Nast Traveler, Vanity Fair, Vogue, GQ i La cucina Italiana.

Božićnom druženju odazvalo se više od 50 talijanskih novinara specijaliziranih za turizam, B2B i gastronomiju, influenceri te blogeri koji su imali priliku pripremati tradicionalna blagdanska hrvatska jela s naglaskom na istarsku regiju.  

Velik broj talijanskih novinara, blogera i influencera koji su prisustvovali današnjem tradicionalnom božićnom druženju potvrđuje odličnu tržišnu poziciju naše zemlje na tržištu Italije. Apsolutno smo pogodili i sa pripremljenim programom koji je uključivao eno-gastronomsku prezentaciju jer je upravo gastronomija jedan od proizvoda na koji Talijani, kao veliki gurmani, itekako obraćaju pažnju. Tu su i brojni adventski programi koji će tijekom prosinca u hrvatske destinacije privlačiti talijanske goste, a nastavak dobrih trendova očekujemo i tijekom iduće godine, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Milanu, nadodavši kako je prezentaciji prisustvovao i bivši biciklist te poznato TV lice i influencer Ignazio Moser.  

Gastronomsku prezentaciju vodio je chef Goran Parapatić iz poznate konobe Nono iz Umaga, a na meniju je, između ostalog, bio carpaccio i tagliata od boškarina, pljukanci sa boškarinom, fuži sa škarpinom, a degustirao se i istarski pršut OPG-a Jelenić iz Žminja, kao i prestižno ekstra djevičansko maslinovo ulje Mate te vina poznate vinarije Degrassi iz Savudrije. 

Raduje nas prisustvo Istre u ovo predblagdansko vrijeme u prijestolnici mode, dizajna, svjetskih luksuznih brendova. Europska je to metropola, drugi najveći grad u Italiji, njen financijski centar, najbogatiji grad i zato je to bila izuzetna prilika za nas da se predstavimo milanskoj publici kroz našu kuhinju. Zahvaljujući inicijativi Predstavništva HTZ-a u Milanu priredili smo sjajan Božićni cooking show koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, a kako je poznato da se okusi dugo urežu u memoriju, vjerujem da će to biti triger koji će potaknuti uvažene goste prisutne na svečanosti da posjete Istru već tijekom predstojećih blagdanskih svečanosti s obzirom na bogatstvo hotelske ponude te velik broj živopisnih i bajkovitih božićnih sajmova diljem Istre, poručio je Marko Marković iz TZ Istre.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Italije ostvareno više od 920 tisuća dolazaka i 4.1 milijun noćenja. Pritom su Talijani najviše noćenja ostvarili u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Rovinju, Medulinu, Novalji, Poreču i Malom Lošinju. 

Autor:  HrTurizam.hr

6. prosinca 2022.