Primjer dobre prakse: Aminess Gourmet Lab kao komparativna prednost Aminessa

Jedinstveni projekt za buduće voditelje i stručnjake iz područja F&B-a

Autor:  Goran Rihelj

26. siječnja 2024.

Ovako se podiže kvaliteta našeg turizma - edukacijom zaposlenika, jer čovjek je ključ uspjeha, a usluga "sveti gral" u turizmu. Ne možemo imati tu vrijednost za novac i kvalitetu, bez obzira na luksuzno uređenje hotela ili restorana, a bez vrhunske kvalitete usluge. 

I zato je edukativni program za usavršavanje zaposlenika Aminess Hotels & Resorts, koji već šestu godinu za redom u novu turističku sezonu kreće s edukativnim projektom Aminess Gourmet Lab, izuzetno važan za kompaniju. Kako za komparativnu prednost spram konkurencije i brendiranje tako i kroz kvalitetnu radnu snagu, a koji je postao zaštitini znak Aminessa.

Chefovi David Skoko, Hrvoje Zirojević, Matija Bogdan, Marko Palfi, Melkior Bašić, Mario Mihelj, Robert Perić, Saša Pribičević i pizza majstor Davor Milić kao i slastičarka Suzana Kvesić, Suwi Zlatić  i članovi Hrvatskog Sommelier Kluba dio su cjelokupnog edukativnog programa usavršavanja zaposlenika Aminessa.

Radi se o zaokruženim edukacijama s vrhunskim chefovima i gastronomskih stručnjaka usavršava svoje zaposlenike. Naglasak na kontinuiran proces, a ne jednotaktno i što je najvažnije - radi se o usavršavanju o najvažnijim aspektima rada s hranom, pićem i posluživanjem gostiju.

Tijekom niza od 16 različitih edukativnih radionica polaznici će steći znanja od renomiranih chefova i gastronomskih stručnjaka u svim najvažnijim aspektima rada s hranom, pićem i posluživanjem gostiju.

Amelkior basic

Adavid skoko

Ove edukativne radionice na početku godine idealna su prilika za usavršavanje mladih kuhara, barmena i sommeliera koji će raditi u Aminess restoranima tijekom godine i svojim radom graditi uspješan Aminess gourmet brend.

Projekt Aminess Gourmet Lab odražava interne vrijednosti grupacije i fokus poslovanja na izvrsnost gourmet segmenta ponude, navode iz Aminess-a.

Radionice će se održati u novigradskom Aminess Maestral Hotelu i Aminess Maravea Camping Resortu u razdoblju od kraja siječnja do sredine ožujka, pod vodstvom renomiranih domaćih chefova kuhinje od kojih je svaki zadužen za određeno područje gourmet ponude.

Chef David Skoko polaznicima će prenijeti svoje tehnike i recepte za pripremu plave ribe, dok je za hladna predjela i bijelu ribu zadužen chef Hrvoje Zirojević. Jedan od najboljih mladih chefova Hrvatske Matija Bogdan će polaznike upoznati sa pripremom najzahtjevnijih jela kroz tečaj fine dininga, a za jela koja se konzumiraju u opuštenijoj atmosferi zadužen je Marko Palfi s tečajem pripreme street fooda.

/// David Skoko: Nema održivog razvoja bez snažne zajednice za što je potrebna ozbiljna strategija

Aminesslab6 2

Jedan od najpoznatijih domaćih chefova Melkior Bašić demonstrirat će organizaciju i pripremu kvalitetnog bife stola, Robert Perić će polaznike poučiti o pripremi ukusnih rižota i tjestenina,  dok delikatnu pripremu sushija predaje Saša Pribičević.

Kulinarski dio zaključuju pizza majstor Davor Milić, koji će polaznike uputiti u tajne pripreme izvorne napolitanske pizze te chef Mario Mihelj s tečajem pripreme široke lepeze vegetarijanskih jela.

Kako bi polaznici u budućnosti imali zaokružen odnos s gostima, uz edukacije vrhunskih chefova pohađat će sommelierski tečaj pod vodstvom članova Hrvatskog Sommelier Kluba, dok će ih o pripremi kave educirati stručnjaci iz Francka. Cjelokupni program projekta upotpunit će proslavljena slastičarka Suzana Kvesić s tečajem pripreme slastica i Suwi Zlatić uz savjete za unapređenje prodaje.

"Aminess Hotels & Resorts najbrže je rastuća i jedna je od vodećih domaćih turističkih kompanija, a u svojim destinacijama pokazuje svoju viziju razvoja domaćeg turizma. Osnova poslovanja su educirani i motivirani zaposlenicima, koji svim gostima Aminess objekata uz najviše standarde u samom smještaju donose i vrhunsko gourmet iskustvo." navode iz Aminessa.

Iskorak u gastro ponudi mogu i osobno potvrditi. Naime kako sam bio gost u hotelu Port 9 na Korčuli prije i nakon akvizicije Aminessa, nevjerojatna razlika u restoranu je upravo bila u ponudi, pripremi, izboru i kvaliteti hrane u hotelu. Dok je prije razina kvalitete bila nedopustiva za jedan takav objekt - bilo koji objekt u turizmu, ( da ne pričam o vrijednosti za novac ), sada Port 9 kao i svi Aminess objekti imaju visoko postavljenu ljestvicu. 

Foto: Aminess

Autor:  Goran Rihelj

26. siječnja 2024.