Sajam nautike u Budimpešti - s okolišem u fokusu - održava se od 22. do 25. veljače

Autor:  HrTurizam.hr

21. veljače 2024.

Budapest Boat Show nadilazi tradicionalne granice izložbe, razvijajući se u globalno okupljalište entuzijasta, profesionalaca, obitelji i putnika koje privlači nautički način života. Predviđa se kako će privući više od 30.000 posjetitelja, a predstavit će više od 1000 izlagača.

Na 32. sajmu nautike u Budimpešti bit će predstavljene najnovije informacije o održivoj nautici, nautičkom turizmu i inovacijama. 

S okolišem u fokusu, Boat Show ističe ekološka rješenja za plovidbu uključujući električne brodove. Ovaj naglasak ne samo da je u skladu s ekološki osviještenim načinom razmišljanja sudionika, već je i usklađen s načelima održivog turizma te poziva posjetitelje da odgovorno istražuju vodene putove.

Kroz program 'Sailing Home' u suradnji s Mađarskim jahting savezom i Mađarskom jedriličarskom akademijom, nudi se edukativno i inspirativno putovanje u svijet jedrenja.

Ova inicijativa posebno je privlačna putnicima zainteresiranima za spajanje svoje ljubavi prema avanturi s održivim praksama, nudeći uvid u to kako vožnja čamcem može biti oblik ekološki prihvatljivog turizma.

Sajam nautike u Budimpešti prikazuje najnovije tehnologije u nautici. Također djeluje kao ulaz za posjetitelje da se kroz nautički turizam uključe u bogatu kulturnu i prirodnu baštinu Mađarske.

Predanost inovacijama, zaštiti okoliša i promicanju nautičkog turizma, sajam pozicionira kao značajan događaj na međunarodnom putničkom kalendaru.

Poticanjem održivog odnosa s vodenim putovima i promicanjem plovidbe čamcem kao oblika ekološki osviještenog putovanja, ne samo da slavi nautički stil života, već i zacrtava put prema održivijem i pristupačnijem svijetu pomorskog istraživanja.

Foto: PxHere

Autor:  HrTurizam.hr

21. veljače 2024.