Sportski turizam: nogometni Dream Cup turnir u Poreču okuplja preko tisuĉu natjecatelja

Od 17. do 19. lipnja 2022. u Poreču održat će se 5. izdanje Dream Cupa Poreč - međunarodnog nogometnog turnira za kategorije U9 (2013. i mlađi), U11 (...

Autor:  HrTurizam.hr

15. lipnja 2022.

Od 17. do 19. lipnja 2022. u Poreču održat će se 5. izdanje Dream Cupa Poreč - međunarodnog nogometnog turnira za kategorije U9 (2013. i mlađi), U11 (2011. i mlađi), U13 (2009. i mlađi), te U14 (2008. i mlađi). Domaćin turnira je Nogometni klub Jadran Poreč, uz organizaciju tvrtki College-Sport i Dream Sports.

Najavljeno je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su manifestaciju najavili direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik, direktor turnira i voditelj škole nogometa u NK Poreč Marko Kepčija, te dopredsjednik NK Jadran Kristijan Korunić

Dream Cup u odnosu na prva izdanja udvostručio je broj natjecatelja, te će u ovogodišnjem natjecanju nastupiti 68 ekipa iz 28 klubova iz 4 zemlje. Obo što je za turizam iznimno važno, nogometni turinir generirat će oko 2.500 dolazaka ili skoro 10.000 noćenja. Bilo da se radi o seniorima ili mlađem uzrastu, svi trebaju noćiti. 

"Vjerujemo da smo napravili jedan veliki korak prema naprijed i drago nam je da idemo u tom smjeru. Nadam se da ćemo održati taj nivo kvalitete jer nam je jako bitno istaknuti da ovdje imamo i dosta momčadi koje dolaze iz godine u godinu, što znači da su zadovoljni ovim što im se nudi u Poreču i na turniru. Ove godine po prvi put imamo momčadi iz Bosne i Hercegovine i Češke veliki broj momčadi iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije. Nogomet, pogotovo za mlađe generacije u ovom pandemijskom razdoblju bio je posebno atraktivan jer se odvijao na otvorenom prostoru. Imali smo jako puno interesa ove godine i već sredinom ožujka kompletirali smo sve prijave, a bilo je i više interesa od onoga što smo imali kapaciteta" kazao je Marko Kepčija, direktor turnira.

Kepečija je najavio dolazak 1100 igrača, koje prati stotinjak trenera, što uz pratnju roditelja čini oko 2.500 ljudi koji će se okupiti u Poreču oko ove manifestacije.

"Dream Cup je najjači nogometni turnir koji se odvija na Poreštini - od organizacije do nogometnih ekipa koje dolaze, kvaliteta turnira vidi se i u tome što 90 posto ekipa koje sudjeluju u turniru ponavljaju dolaske i traži se participacija više." zaključio je dopredsjednik NK Jadran Kristijan Korunić Korunić.

Direktor TZ-a Nenad Velenik rekao je kako je Poreč ostvario sjajne rezultate u turizmu u predsezoni 2022. upravo zahvaljujući velikim sportskim manifestacijama poput ove koje su se nanovo javile, ali i nekim novima.

"Brojke su izvrsne i očekujemo sjajnu turističku sezonu. Od 1. siječnja do 13. lipnja 2022. godine realizirali smo 172 tisuće dolazaka, odnosno tri posto više u odnosu na 2019. godinu, te 716 tisuća noćenja ili dva posto više u odnosu na 2019. Glavna emitivna tržišta su nam Njemačka na prvom mjestu, a slijede Austrija, Slovenija, Hrvatska i Italija", kazao je Velenik.

Lipanj je po turističkim brojkama dao jako dobre rezultate u usporedbi sa 2019., TZ Poreč bilježi 16 posto porast u dolascima i 9 posto u noćenjima. "Ovi su postoci i dijelom i zato što su svi katolički blagdani ove godine pozicionirani u lipnju, za razliku od prije tri godine.Samo za protekli vikend 11. lipnja, u Poreču smo zabilježili preko dvadeset tisuća gostiju našoj destinaciji, najave za srpanj su odlične, tako da se veselimo danima koji dolaze", zaključio je Velenik.

Za kraj dodajmo kako je nedavno održani DanceStar World Dance Masters u Poreču generirao 20.000 noćenja. Sportski turizam se najbolje razvija upravo u Poreču. 

Autor:  HrTurizam.hr

15. lipnja 2022.