Sunčani Hvar nastavlja investicijski ciklus: Novo ruho povijesnog hotela

Najznačajnije ovogodišnje ulaganje jest kompletna obnova hotela Riva u iznosu od 40 milijuna kuna. Planirano otvorenje novoobnovljenog hotela je početak lipnja

Autor:  HrTurizam Promo

2. svibnja 2022.

Sunčani Hvar Hoteli nastavljaju s ulaganjima u 2022. godini a s ciljem strateškog repozicioniranja portfelja prema ponudi i uslugama visoke kvalitete. Najznačajnije ovogodišnje ulaganje jest kompletna obnova hotela Riva u iznosu od 40 milijuna kuna. Planirano otvorenje novoobnovljenog hotela je početak lipnja.

Hotel Riva, smješten u samom centru grada Hvara, jedan od prvih hotela u Hvaru, otvoren davne 1914. godine, točno 15 godina nakon povijesnog hotela Palace Elisabeth. Nosio je ime Hotel Kovačić po inicijalnom osnivaču hotela, a ime hotel Riva dobiva 2006. godine kada je kompletno preuređen. U 2022. godini, ovaj stoljetni hotel, upečatljive i originalne arhitekture promijenit će ime u Riva Marina, naglašavajući svoju prvorazrednu poziciju u srcu hvarske marine. Hotel je namijenjen gostima koji očekuju vrhunsku uslugu i visoku kvalitetu smještaja, te će prvenstveno biti okrenut britanskom i američkom tržištu.

"Danas se trendovi u hotelijerstvu brzo mijenjaju i važno je biti u korak s novim izazovima i konkurencijom, kako na hrvatskom tako i na širem svjetskom tržištu. Obnova hotela Riva Marina potvrđuje strategiju razvoja kompanije, usmjerenu na kontinuirano unaprjeđenje kvalitete portfelja i usluga namijenjene gostima visoke platežne moći,  što će posljedično rezultirati daljnjem podizanju konkurentnosti cijele destinacije Hvar", istaknula je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave.

Tako će hotel Riva Marina za ovu sezonu imati spremnih novih 50 unikatnih soba i apartmana, pružajući svakom gostu potpunu udobnost i užitak. Pomno osmišljen i izveden dizajn interijera dodatno naglašava povijesno zdanje same građevine, a svojom kvalitetom nastavlja smjer usklađen s najprestižnijim hvarskim hotelom Palace Elisabeth.

305 cam1

Novoobnovljeni hotel imat će i novi koncept restorana i bara, osmišljen prema zadnjim standardima te prilagođen suvremenim svjetskim putnicima. Gosti će tako moći uživati u raznolikim delicijama i pićima na vanjskoj terasi koja pruža jedinstven pogled na jahte i marinu.

Projekt je povjeren arhitektonskom studiju Tissa iz Poreča, design interijera potpisuje Oto Blaha, a izvođač radova je Kvantum  iz Zagreba.

Autor:  HrTurizam Promo

2. svibnja 2022.