Svjetska premijera hrvatske jedrilice na prvom izdanju Dalmatia Boat Showa

Za manje od dva tjedna u Segetu Donjem održat će se prvi Dalmatia Boat Show. Tim povodom organizator sajma i vlasnik Grupacije Baotić, Željko Baotić,...

Autor:  HrTurizam.hr

6. travnja 2024.

Za manje od dva tjedna u Segetu Donjem održat će se prvi Dalmatia Boat Show. Tim povodom organizator sajma i vlasnik Grupacije Baotić, Željko Baotić, poručio je kako je htio očuvati kontinuitet dalmatinskih nautičkih sajmova u travnju.

"Već smo gotovo popunili sve kapacitete u šatorima, kao i izlagačka mjesta za 200 brodova. Izlagačima su najskuplji troškovi transporta i zato su mnogi odabrali upravo Marinu Baotić. I za iduću godinu već imamo termin pa ćemo, s obzirom na ogroman interes, sigurno proširiti izložbeni prostor", poručio je Baotić, dodavši kako se očekuje dvadeset premijera brodova, među kojima i svjetska premijera hrvatske jedrilice.

Dalmatia Boat Show održat će se od 18. do 21. travnja, a posjetitelje očekuje preko 200 brodova i više od 100 izlagača te uzbudljiv party program. Na svečanom otvorenju, 18. travnja, u 10 sati će nastupiti Edi Šegota i Kvartet Cambi, od četvrtka do subote u Glory Bar-u nastupa Dj Dado dok će u subotu 20 travnja, od 20 sati, Marko Pecotić-Peco biti zadužen za večernju zabavu uz more.

"Ernest Hemingway je napisao da je lako biti ribar u svibnju, a mi smo u mrežu ulovili novi nautički sajam i zato sam jako sretan", rekao je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja i naglasio kako je predsezona već u ovom trenutku rekordna.

Dalmatia boat show 2024 najava plakat

"Koliko je nautički turizam važan za domaće gospodarstvo dovoljno govori kontinuirani rast po kojem je Hrvatska svjetski lider. Prošle godine našu je zemlju posjetilo 585 tisuća charter gostiju što je rezultiralo s preko tri milijuna i osamsto tisuća noćenja. Imamo i više od tisuću charter tvrtki što pokazuje značaj ove industrije", naglasio je Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split.

Oni koji su u potrazi za novim brodom, imat će priliku birati između novih i rabljenih plovila koja uključuju sportske brodove, Flybridge jahte i dnevne kruzere.

"Dalmacija nije slučajno na samom vrhu svjetske nautičke ponude Naša priroda more i otoci govore dovoljno sami za sebe, a kad se doda naša gastronomija i gostoljubivost, mislim da svaki brod koji uplovi u Dalmaciju može izaći s prekrasnom uspomenom", poručila je direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Vladović, dok je načelnik Segeta, Ivo Sorić, istaknuo značaj sajma za lokalnu zajednicu:

"Lijepo je biti načelnik Segeta, kad vidimo pripremu Dalmatia Boat Showa. Već sada smo među pet najposjećenijih destinacija u županiji, a s ovim ćemo sigurno postati i top destinacija po ostvarenom broju noćenja", istaknuo je na kraju značaj sajma načelnik Segeta, Ivo Sorić.

Odbrojavanje do manifestacije koja će, prema najavama organizatora, postati tradicija tako jei službeno započelo, a više informacija o prvom međunarodnom Dalmatia Boat Showu možete pronaći na službenoj stranici.

Autor:  HrTurizam.hr

6. travnja 2024.