Svjetski kamping festival: Zaton Holiday Resort oduševio Međunarodnu kamping federaciju i strane goste

Autor:  HrTurizam.hr

4. srpnja 2023.

U subotu je i službeno završio F.I.C.C. Svjetski kamping festival (F.I.C.C. World Camping Festival) čiji je ovogodišnji domaćin bio Zaton Holiday Resort. U jednom od najpoznatijih hrvatskih kamping odmarališta okupilo se tom prilikom više od 700 ljubitelja kampinga iz Europe i svijeta koji su u proteklih 8 dana imali priliku uživati u bogatom programu festivala te gostoprimstvu domaćina. 

Gosti su se tijekom boravka u Zaton Holiday Resortu  upoznali s prirodnim ljepotama omiljene kamping destinacije, ali i izvrsnom uslugom i ponudom Resorta kao i cijele Zadarske županije. 

"Cilj F.I.C.C. Svjetskog kamping festivala je promocija 'open air turizma'. U današnja 'zatvorena' vremena, aktivnosti na otvorenom, posebno kamping, karavaning i motor karavaning, pokazuju da ova nevjerojatna vrsta turizma predstavlja jedan od najboljih načina putovanja i upoznavanja ljudi iz cijelog svijeta", izjavio je João Alves Pereira, predsjednik Međunarodne federacije kampinga i karavaninga. 

U okviru festivala, dodao je, imali su priliku prvi puta proslaviti Svjetski dan kampinga, 29. lipnja, čije je službeno proglašenje potvrdila Svjetska turistička organizacija (UNWTO). 

"Osim njih, na ovoj su proslavi prisustvovali i mnogi članovi F.I.C.C.-a te smo zajedno proslavili i 90. godišnjicu naše organizacije. Svi događaji su se odvijali u prvom hrvatskom Super kampu - Zaton Holiday Resortu u Zadru, blizu povijesnog grada Nina, a energija, strast i profesionalnost organizatora prije i za vrijeme događanja pokazuju zašto tisuće gostiju svake godine odabiru upravo ovaj fantastični Resort. Sa zadovoljstvom mogu zaključiti da su svi postavljeni ciljevi festivala nadmašeni", kazao je Pereira.

Važno priznanje za hrvaski kamping turizam

Da će hrvatski resort biti domaćin i organizator novog izdanja Festivala i proglašenja prvog Svjetskog dana kampinga  odlučeno je prošle godine na svjetskom kongresu asocijacije Federation Internationale de Camping et Caravanning (F.I.C.C.) u Parizu gdje su prisustvovali i predstavnici Zaton Holiday Resorta koji su tom prilikom sudionike upoznali s bogatom ponudom resorta i zadarske regije.

"Domaćinstvo i organizacija F.I.C.C. Svjetskog kamping festivala predstavlja vrlo važno priznanje kako za naš Resort tako i za hrvatski (kamping) turizam općenito. Posebno smo ponosni na činjenicu što je upravo u Zaton Holiday Resortu proglašen i prvi Svjetski dan kampinga čije će obilježavanje, nadamo se, prerasti u tradiciju", rekao je Marinko Marinović iz Turisthotela. 

Zaključio je da su događaji poput ovog festivala te ukazano povjerenje od strane F.I.C.C.-a dodatan poticaj da nastave s kontinuiranim radom na daljnjem usavršavanju kamping proizvoda "koji je odavno prepoznat na najznačajnijim emitivnim tržištima" što potvrđuju i odlični rezultati u dosadašnjem dijelu sezone. 

Foto: Turisthotel

Autor:  HrTurizam.hr

4. srpnja 2023.