TZG Zagreba pokrenula web stranicu za sve putnike s ljubimcima

Na stranicama se može pronaći popis tzv. pet friendly smještajnih i ugostiteljskih objekata, veterinarskih službi, skloništa, psećih parkova, salona...

Autor:  HrTurizam.hr

11. travnja 2024.

Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula je specijalizirane web stranice, gdje su na jednom mjestu objedinjene informacije vezane uz mogućnosti i obaveze za sve putnike s ljubimcima. Naime, putovanje s kućnim ljubimcima zahtijeva detaljno planiranje, stoga se na STRANICAMA može pronaći popis tzv. pet friendly smještajnih i ugostiteljskih objekata, veterinarskih službi, skloništa, kao i psećih parkova, salona i kulturnih institucija koje omogućuju ulaz kućnim ljubimcima.

"Svjetske statistike jasno pokazuju da su kućni ljubimci neizostavni članovi mnogih obitelji diljem svijeta. S više od milijardu kućnih ljubimaca globalno te s impresivnom brojkom od 150 milijuna kućnih ljubimaca samo u Sjedinjenim Američkim Državama, izvjesno je da putnici sve više žele putovati u pratnji svojih četveronožnih prijatelja. Prema istraživanjima, više od 50% putnika diljem svijeta vodi svoje ljubimce sa sobom na odmor, a veliki broj vlasnika pasa odabire tzv. pet friendly hotele za svoj smještaj. U tom smislu, posebno mi je drago da s ovim stranicama dodatno ističemo naš grad kao prepoznatljivu destinaciju koja pruža dobrodošlicu posjetiteljima s kućnim ljubimcima, a istu ćemo na ozbiljnoj razini moći već iskazati krajem travnja kada je najavljeno održavanje svjetske izložbe pasa – World Dog Show 2024 na Zagrebačkom velesajmu", izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld, te istaknula kako je za razdoblje od siječnja do ožujka Zagreb prvi u Hrvatskoj po ostvarenim rezultatima u usporedbi s drugim gradovima, odnosno da je ostvareno 11% više dolazaka (212.073) i 5% više noćenja (441.000).

"Ovi rezultati ukazuju na kontinuirani interes za Zagrebom kao cjelogodišnjom destinacijom koja u svako doba godine može ponuditi različite atraktivne sadržaje svojim posjetiteljima", dodala je.

Ljubimci zagreba vizual tz zagreb

Web stranice dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku, s ciljem pružanja informacija što širem krugu posjetitelja. Kontinuiranim ažuriranjem sadržaja i informacija osigurat će se da ljubimci i njihovi vlasnici mogu u potpunosti uživati u svim ljepotama i sadržajima koje Zagreb ima za ponuditi.

Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnog turističkog iskustva koje će Zagreb učiniti još privlačnijom destinacijom za sve ljubitelje putovanja s kućnim ljubimcima.

Naslovna fotografija: Boška i Krešo

Autor:  HrTurizam.hr

11. travnja 2024.