UHPA: Predstavnici turističkih agencija u posjetu Šibensko - kninskoj županiji

Predstavnici UHPA-e obišli su lokalitete na području nacionalnog parka i Eko kampus Krka

Autor:  HrTurizam.hr

26. listopada 2023.

Turistička zajednica Šibensko - kninske županije i Javna ustanova Nacionalni park Krka, 25. i 26. listopada 2023., ugostili su članove Upravnog i Nadzornog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

Tijekom dvodnevnog studijskog posjeta, uz održavanje sjednice tijela Udruge, predstavnici turističkih agencija upoznali su dio bogate ponude Šibensko-kninske županije i obišli još uvijek neotkrivene turističke bisere.

"Iznimno nam je zadovoljstvo što ćemo predstavnike putničkih agencija, članica UHPA-e, upoznati s bogatom turističkom ponudom unutrašnjosti Šibensko-kninske županije. Pored gornjeg dijela NP „Krka“, koji svakako čini atrakcijsku okosnicu turističke ponude unutrašnjosti naše županije, tu su također i brojni druge fascinantne prirodne atrakcije – izvori Cetine i Krke, te planine Dinara i Promina, koje sa svojim pješačkim i biciklističkim stazama nude brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom, ali i ništa manje zanimljiva kulturno-povijesna baština od koje bi svakako istaknuli Kninsku tvrđavu, Drnišku Gradinu i mauzolej Ivana Meštrovića. Također, bilo da je motiv dolaska prirodna ili kulturna baština, posjet unutrašnjosti naše županije neupitno valja zaokružiti iznimnom eno i gastro ponudom dalmatinske zagore koju će TZ Šibensko-kninske županije uskoro dodatno predstaviti različitim tematskim rutama karakterističnih tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda ovog kraja. Ovo je svakako prilika da se predstavnici naših najistaknutijih putničkih agencija upoznaju sa sve bogatijom ponudom kako smještaja, tako i mogućnostima atraktivnog provođenja vremena u ovom još uvijek neotkrivenom biseru naše regije", izjavio je Krešimir Šakić, direktor TZ Šibensko - kninske županije.

Predstavnici UHPA-e obišli su lokalitete na području nacionalnog parka i Eko kampus Krka, gdje su razgledali prirodoslovnu i arheološku zbirku, te nove smještajne kapacitete.

"Veliko nam je zadovoljstvo biti domaćinom ovog radnog sastanka u Eko kampusu 'Krka' u Puljanima. To je prilika da produbimo suradnju s našim dugogodišnjim i najznačajnijim partnerima. Nadam se da će uživati u obilasku magičnog srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke, ali i u upoznavanju samog Kampusa, koji, zahvaljujući novouređenim smještajnim, prezentacijskim i okolišnim sadržajima, nudi nove oblike posjećivanja NP 'Krka': studijski boravak, đačke ekskurzije, terensku nastavu ili školu u prirodi. Zato se nadam da ćemo surađujući kreirati brojne nove sadržaje za naše drage goste, korisnike usluga putničkih agencija", istaknula je ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park "Krka", Nella Slavica.

UHPA najmanje jednom godišnje realizira studijski posjet nekoj  od domaćih destinacija. Za odabrane destinacije prilika je to da se prezentiraju organizatorima putovanja i otvore nove mogućnosti suradnje.

"Šibensko - kninska županija i NP Krka predstavili su nam se svojom autentičnom ponudom i na najbolji mogući način opravdali naš izbor za ovogodišnje studijsko putovanje. Naše članice u svojoj ponudi imaju raznoliku lepezu usluga i siguran sam kako će turistički potencijal ovog područja pronaći svoje mjesto u njihovoj ponudi za organizirane dolaske, ali i individualne posjetitelje, zaljubljenike u ruralni turizam, prirodne ljepote i autohtonu kuhinju", poručio je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Izvor i foto: UHPA

Autor:  HrTurizam.hr

26. listopada 2023.