Ulaganje u svoje zaposlenike se isplati: više od 60 posto sezonskih radnika vraća se raditi u Aminess

Domaći zaposlenici čine 70 posto radne snage.

Autor:  HrTurizam.hr

12. lipnja 2024.

Aminess Hotels & Resorts, jedna od vodećih i najbrže rastućih turističkih kompanija u Hrvatskoj, unaprjeđuje materijalna prava i benefite svojih zaposlenika.

Aminess posluje u osam turističkih destinacija diljem hrvatske obale, a kako bi zadržali i privukli nove zaposlenike, konstantno ulažu napore u brojne materijalne i nematerijalne benefite i nagrade. Da se isplati ulagati u zaposlenike, dokaz je kako se više od 60 posto sezonskih radnika vraća se raditi u Aminess tijekom iduće sezone.

Proaktivnim pristupom unaprjeđenju primanja zaposlenika i pregovorima, osnovice plaća povećane su u Aminess Grupaciji do 10 posto, a naknade za putni trošak povećane su za gotovo 15 posto. Uz povećanje primanja radnicima Aminessa i dalje su osigurani nematerijalni benefiti poput vrhunskih stručnih edukacija namijenjenih njihovim pozicijama, dva topla obroka dnevno i smještaj, plaćeni slobodan dan za prvi dan škole roditeljima čija djeca kreću u prvi razred i plaćeni slobodan dan ženama za Dan žena.

„Stalnim praćenjem uspješnosti zaposlenika i ulaganjem u njihov profesionalni razvoj Aminess Hotels & Resorts nastoji postati sinonim za izvrsnost u hotelijerstvu, koji zaposlenicima uz izvanredne uvjete rada i nudi kontinuirane mogućnosti profesionalnog razvoja. Trenutno smo u top pet poslodavaca u turizmu, a naša misija je postati lider u sektoru, prepoznat po vrhunskoj brizi za djelatnike i iznimnom radnom okruženju koje potiče inovativnost i zadovoljstvo zaposlenika“ naglasio je Mladen Radovanović, voditelj za selekciju i zapošljavanje u Aminessu.

Aminess Hotels & Resorts će tijekom 2024. uložiti 1,4 milijuna eura više nego prošle godine u primanja, benefite i razvoj zaposlenika

New project 82

Za ovu godinu ugovorena je i pet posto veća sezonska nagrada od 1.120 eura, koja se svim zaposlenicima isplaćuje kroz četiri mjeseca (od lipnja do rujna) u jednakim iznosima od 280 eura. Puna božićnica iznosi 600 eura, a dar u naravi ugovoren je u visini do 133 eura. Nova ugovorena pogodnost odnosi se na radnike koji ne koriste smještaj poslodavca te se ista isplaćuje od studenog do veljače, u iznosu do 200 eura.

Aminess i nadalje nastavlja s programima nagrade izvrsnosti radnika. Tijekom 2023. godine nagrađeno je sveukupno 211 zaposlenika odjela, 74 zaposlenika mjeseca te tri zaposlenika godine. Zaposlenici godine su, uz novčanu nagradu, osvojili i odmor za užu obitelj od pet noćenja na bazi polupansiona u bilo kojem objektu Aminessa. Sveukupno je isplaćeno oko 36.000 eura – najbolji zaposlenik odjela dobiva 80 eura, radnik mjeseca 200 eura, a radnik sezone 1.327 eura.

Uz izvrsnost u obavljanju radnih zadataka, Aminess nagrađuje i kvalitetne ideje za unapređenje poslovanja u okviru projekta AMI ideja. Prva nagrada iznosi 1000 eura, druga 700 eura, a treća 400 eura. Projektom „Dovedi prijatelja  Aminess nagrađuje zaposlenike sa 133 eura ukoliko dovedu prijatelja ili poznanika koji se uspješno zaposli i postane dio Aminess tima.

Edukacije i usavršavanje zaposlenika

U Aminessu je veliki naglasak stavljen na stručne programe usavršavanja te edukacije, za što je samo u ovoj godini izdvojeno gotovo 200.000 eura. Aminess je najponosniji na 20 edukacija za gourmet tim, u sklopu projekta Aminess Gourmet Lab, kojim je obuhvaćeno preko 150 zaposlenika. Uz taj i ostale interne programe edukacija cilj je potaknuti sve zaposlenike u Aminessu da ulažu u sebe, jačaju svoje vještine, surađuju,  razgovaraju i razmjenjuju svoja radna iskustva te da jačaju međusobne odnose.

Dokaz kontinuiranog ulaganja su i konkretne brojke – više od 60 posto sezonskih radnika vraća se raditi u Aminess tijekom iduće sezone. U porastu je i broj zaposlenika na neodređeno, kojih je u 2024. za 17 posto više nego u prethodnoj godini.

Tijekom 2023. godine domaći zaposlenici činili su čak 70 posto radne snage Aminessa, a uz zaposlenike zemalja iz regije brojka premašuje 95 posto. Nastavak ove dobre zastupljenosti domicilne i regionalne radne snage očekuje se i ove godine jer se Aminess svojim programima dokazao kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu.

Autor:  HrTurizam.hr

12. lipnja 2024.