Tuna, Sushi & Wine Festival počeo u velikom stilu: Arsenal i Trg Petra Zoranića prepuni gostima i vrhunskim morskim zalogajima

Tuna, Sushi & Wine Festival na svom je startu, na svečanoj gala večeri u petak u Arsenalu te u subotu ujutro pod velikim šatorom na Trgu Petra Zor...

Autor:  HrTurizam Promo

6. travnja 2024.
Tuna, Sushi & Wine Festival na svom je startu, na svečanoj gala večeri u petak u Arsenalu te u subotu ujutro pod velikim šatorom na Trgu Petra Zoranića, pokazao i dokazao da će biti, vjerojatno, najvažniji i najzanimljiviji gastronomski i turistički događaj ove godine u Zadru.
 
Okusi Jadranskog mora, njegove plave i bijele ribe, one koje su iz svojih kaveza ponudile isključivo zadarske tvrtke Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc, vrhunski kuharski timovi biogradske Ilirije, kojima su se samo u jednom dijelu priključili kolege iz zagrebačkog sushi restorana Takenoko, u petak su u Arsenalu pretočili u doslovce tisuće malih, ali sjajnih zalogaja kojima nisu mogli odoljeti niti prigovoriti ni najrigorozniji kritičari.
 
Najlakše je ponudu jela opisati ovako: Bilo je svega! Dobrog!
 
Od japanskih klasičnih sushija, nagirija i hosomakija do tipičnih mediteranskih zalogaja s tunom, inćunima i Cromarisovim zvijezdama podlanicom, brancinom, zubacem… Sjajni Marikomercov carpaccio od jadranske hobotnice dobio je partnera od jednako pripremljene, što je apsolutna novost, sipe.
 

44 tuna sushi wine festival zadar 6

30 tuna sushi wine festival zadar 6

Opuštenu gurmansku atmosferu, obogaćenu sjajnim vinima zadarskih vinara, dodatno je opustila lepršava Danijela Martinović. To što je Arsenal bio podijeljen na parterski i katni (skuplji i služeni) dio večere nije pokvarilo ukupan dojam. A velika Ilirija je dokazala i pokazala da se bez poteškoća i na sjajan način može nositi i s najzahtjevnijim kulinarskim izazovima. 

Ovogodišnji TS&WF nastavio se u istom ritmu i na Trgu Petra Zoranića u subotu ujutro. Zadarska se subotnja špica doselila na ovaj trg pa su se ispred food cornera Picnica, Cromarisa sa sjajnim sushi majstorima Mladenom Križanovićem i našim Zadraninom Ivanom Bašićem te onim kojeg drži tim Magura i Burgers & More, powered by Pelagos Net Farma i Jadran tuna, stvorili dugi redovi. U njima - domaći ljudi, ali još više brojnih turista kojih je za toplog subotnjeg jutra bio doslovce 'pun grad'.
 
Predsezona je ušla na vrata u velikom stilu!
 
05 tuna sushi wine festival zadar 6
21 tuna sushi wine festival zadar 6

I svi su oni uživali u vinima isključivo lokalnih zadarskih vinara, autentičnim koktelima, pak čak i onim bezalkoholnim za djecu, ali i svjetski poznatim uljima Pakoštanaca Ante Vulina i Tomislava Čudine, sirevima Žampera s Dugog otoka, proizvodima Solane Nin… Glazbena podrška dobroj atmosferi „ispred Skoblara“ na svoj je način bila Elena Stella sa svojim Ante Jeličić Triom.

Oba događaja otvorile su ministrica turizma Nikolina Brnjac i direktorica glavnog organizatora manifestacije Iva Bencun.
8. TS&WF nastavlja se u istom ritmu i u nedjelju na Trgu Petra Zoranića s tim da će glavna kuharska zvijezda biti sjajni sushi majstor Mladen Križanović. A navečer slijedi glazbena poslastica – koncert Damira Urbana.
 
Foto: TZ Zadar

Autor:  HrTurizam Promo

6. travnja 2024.