Tuna, Sushi & Wine Festival na svom je startu, na svečanoj gala večeri u petak u Arsenalu te u subotu ujutro pod velikim šatorom na Trgu Petra Zoranića, pokazao i dokazao da će biti, vjerojatno, najvažniji i najzanimljiviji gastronomski i turistički događaj ove godine u Zadru.
Okusi Jadranskog mora, njegove plave i bijele ribe, one koje su iz svojih kaveza ponudile isključivo zadarske tvrtke Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc, vrhunski kuharski timovi biogradske Ilirije, kojima su se samo u jednom dijelu priključili kolege iz zagrebačkog sushi restorana Takenoko, u petak su u Arsenalu pretočili u doslovce tisuće malih, ali sjajnih zalogaja kojima nisu mogli odoljeti niti prigovoriti ni najrigorozniji kritičari.
Najlakše je ponudu jela opisati ovako: Bilo je svega! Dobrog!
Od japanskih klasičnih sushija, nagirija i hosomakija do tipičnih mediteranskih zalogaja s tunom, inćunima i Cromarisovim zvijezdama podlanicom, brancinom, zubacem… Sjajni Marikomercov carpaccio od jadranske hobotnice dobio je partnera od jednako pripremljene, što je apsolutna novost, sipe.