Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura po dionici

100% električne energije u Valamaru dolazi iz obnovljivih izvora.

Autor:  HrTurizam.hr

24. travnja 2024.

Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.

Dividenda će biti isplaćena 24. svibnja 2024. godine. Istovremeno je produljeno ovlaštenje Upravi Valamara da stječe vlastite dionice kroz narednih pet godina.    

Valamar je devetu godinu zaredom objavio integrirano godišnje izvješće i postignuća u održivom poslovanju. U 2023. godini  Valamar je uložio 13,5 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose razvoju destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima posluje. Valamar je 2023. godine obilježio 70. godina poslovanja.

U 2023. godini 100% električne energije u Valamaru dolazi iz obnovljivih izvora.

Valamar je nastavio s dekarbonizacijom i smanjio emisije ugljika po zauzetoj smještajnoj jedinici za 72 posto u odnosu na baznu 2015. godinu. Kako navode iz Valamara, čak 78% hrane i pića dolazi od domaćih proizvođača. Valamar je sklopio partnerstvo sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF) u segmentu nabave održivih proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti, što predstavlja prvu takvu suradnju u hotelskom sektoru u Hrvatskoj.

Kompostirano je 347 tona biootpada te je zajedno s gostima posađeno preko 9.000 novih stabala u okviru donacijske kampanje „Easy as one, two, tree“. 

 U 2023. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima zaposleno je više od 8.000 zaposlenika, među kojima je njih čak 83% domicilno. Prošle godine Valamar je uveo novi program „Krov nad glavom“ kojim se stalnim zaposlenicima, zaposlenicima na određeno i stalnim sezoncima u programu V+3, nudi dodatak za najam stana u destinaciji u kojoj su zaposleni.

Od ove godine zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele dobit će 400 eura neto u okviru mjere „Živi destinaciju“ kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje.

Valamar se u 2023. godini pridružio Science Based Targets inicijativi i postao član UN Global Compacta. Poslovna medijska platforma Bloomberg Adria ocijenila je Valamar najvišim ocjenama za održivost u Hrvatskoj, dok je globalna agencija EcoVadis za ocjenjivanje održivosti poslovanja kompaniji dodijelila srebrnu medalju. Valamar je u 2023. godini dobitnik niza nagrada i priznanja, pa tako i priznanja Nacionalne nagrade za okoliš 2023 – GREEN PRIX u kategoriji „Utjecaj na zajednicu“  te Nagrade za građenje povjerenja javnosti dodijeljenu od strane PwC Hrvatska i Zagrebačke burze.

Godišnje integrirano izvješće Valamara dostupno je na web stranici: https://valamar-riviera.com/hr/mediji/integrirana-godisnja-izvjesca/

Foto: Istra Premium Camping Resort / Valamar

Autor:  HrTurizam.hr

24. travnja 2024.