Valamar projektom Pical pozicionira Poreč u cjelogodišnju destinaciju visoke kvalitete

Projekt vrijedan 139 milijuna eura nudit će cjelogodišnji turizam najviše kvalitete

Autor:  HrTurizam.hr

14. ožujka 2024.

U Poreču je svečano potpisan ugovor između Valamara i građevinskog poduzeća Kamgrad o nastavku gradnje ljetovališta Pical, najveće pojedinačne investicije u hrvatski turizam, vrijedne 139 milijuna eura.

Hotel Pical 5* imat će 513 smještajnih jedinica, 10 tematskih restorana i barova, wellness centar, uređene plaže i beach klubove, vanjske i unutarnje bazene te sadržaje za različite oblike odmora. Za obitelji, Pical će nuditi edukativnu igraonicu Maro World na više od 1.200 četvornih metara, Maro klubove, dječja igrališta te zabavni program namijenjen obiteljima. 

U ponudi će biti i niz sadržaja za aktivni odmor: novi Bike Center Parenzana, outdoor staze za trčanje, sportovi na vodi te unutarnji 25-metarski bazen za plivanje. Važno je za istaknuti i kako će plaža Pical, svi sportski i zabavni sadržaji, unutarnji bazen, šetnice te ostali rekreacijski sadržaji bit će otvoreni široj javnosti, odnosno moći će ih koristiti gosti, posjetitelji i lokalno stanovništvo.

Zona Pical postat će najatraktivnija turistička zona u Hrvatskoj te će predstaviti i jedan od najboljih kongresnih centara s multifunkcionalnom dvoranom kapaciteta do 1.200 sudionika.

"Hotel Pical je nekada bio jedan od najboljih hotela na Jadranu. Ponosan sam da nastavljamo s ovom investicijom koja će u Poreč dovesti cjelogodišnji turizam visoke kvalitete, osigurati nova kvalitetna radna mjesta te ponovno staviti Poreč i Istru među vodeće europske turističke destinacije", izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamara.

Završetak radova predviđen je krajem 2025. godine, a pretprodaja, zapošljavanje i edukacija djelatnika započet će već ove godine. Hotel Pical zaposlit će oko 600 djelatnika na stalnim radnim mjestima visoke vrijednosti te će pružati odličnu priliku za razvoj karijere u hotelijerstvu.

Valamar i kamgrad 01
Marko Čižmek - član Uprave Valamara, Domagoj Kamenski - direktor Kamgrada, Mirjana Igrec - članica Uprave Kamgrada, Željko Kukurin - predsjednik Uprave Valamara, Dragutin Kamenski - vlasnik i prokurist Kamgrada, izvor fotografije: Valamar

Valamar_vizualizacija-investicije-3

"Kao dugogodišnji partner Valamara i izvođač radova prve faze projekta, iznimna nam je čast, ali i odgovornost, što je investitor odlučio nastaviti suradnju s našom kompanijom na ovom iznimno značajnom projektu za Valamar i, generalno, za cjelokupnu ponudu hotelskog smještaja u hrvatskom turizmu. Vjerujem da će Kamgrad sa svojih preko 30 godina iskustva i uspješnog poslovanja, s posebnim naglaskom na projekte upravo u turizmu, te preko 850 zaposlenih realizirati i ovaj projekt u skladu s ugovorom te na zadovoljstvo obje ugovorne strane", izjavio je Dragutin Kamenski, vlasnik i prokurist društva Kamgrad d.o.o.

U 2024. godini, Valamar grupa planira ulaganja od ukupno 82 milijuna eura u portfelj, unaprjeđenje kvalitete usluga, digitalizaciju, zelenu gradnju, održive izvore energije i turističku infrastrukturu u svim destinacijama.

Valamar i ove godine nastavlja sa značajnim ulaganjima u zaposlenike, te povećava plaću za više od 5 tisuća djelatnika, otvara dodatnih 400 mjesta na neodređeno vrijeme, a ove godine isplaćuje dodatnih 400 eura svim zaposlenicima koji žive ili se trajno dosele u destinacije.

Također, Valamar već dugi niz godina poseban naglasak stavlja na lokalizaciju poslovanja pa 78% hrane i pića nabavlja u Hrvatskoj i zapošljava oko 80% domicilnih djelatnika.

 

Autor:  HrTurizam.hr

14. ožujka 2024.